Karitind(22.-23.08.2009) Tunga - Pyttbua - Pyttegga - Vakkerstølen - Tunga. Vi gikk fra Tunga til Pyttbua lørdags morgen, og fortsatte til Pyttegga etter innskriving på hytten. Søndag gikk vi over fjellet til Vakkerstølen og tilbake til Tunga. Nydelig tur i et begynnende høstfjell.

 

 

Været lørdag var ok, en stor regnbyge og et par mindre la ingen demper på stemningen etter hvert som vi nærmet oss Pyttbua (1161 moh). Vi gikk stien gjennom skogen, og brukte 2 t 30 min til hytten. Hytten var tom, så vi valgte fritt blant rommene. Etter litt mat fortsatte vi videre mot Pyttegga (1999 moh, så dersom man står på varden, så er man over 2000).

Været ble bare bedre og bedre og vi hadde sol stort sett hele veien. Veien opp går stort sett i ur, og siste bakken opp til toppen føltes laaang og dryg. Men vi brukte 2 t 15 min opp, så vi kan ikke ha gått så seint som det føltes. Utsikten fra fylkets høyeste topp er upåklagelig, og med sol og tildels vindstille ble det en lang pause her oppe. Matmangel (total bom med matpakken...) tvang oss etterhvert til å returnere, og det var to sultne jenter som kom inn på hytten like før kl 18. Nå var det kommet folk, men vi var bare ti personer på Pyttbua den natten.

Søndag opprant med skiftende skydekke og sol og vi la i vei mot Vakkerstølen i titiden. Det gikk forholdsvis radig oppover til høyeste punktet på stien, rundt 1500 moh. Nydelig utsikt mot Karitinden og Pyttegga. Også her går man for det meste i ur, men den er lett å gå i. Veldig bra merket. Vi tok en pause i solen der det bikker bratt nedover mot Ulvådalsvatnet. Der har man utsikt mot bl.a. Vakkerstølen og Tunga. Stien ned til vannet er bratt og består mye av grus og sand, og kan nok være litt ekkel om det er veldig vått.

Langs Ulvådalsvatnet mot robåten gikk det styggfort; det vrimlet av mygg! Vi fikk båten på vannet i rekordfart og rodde litt vinglete over til Vakkerstølen. Teknikken satt ikke helt, men vi fikk nå dreisen på det. På andre siden hentet vi to redningsvester og den andre robåten og rodde alt sammen over til motsatt side igjen. Så var det å dra den ene båten på land, legge igjen vestene og ro for tredje gang over. Alt i alt brukte vi en liten halvtime på operasjonen, og var ganske så fornøyde med oss selv (vi fikk skryt av hyttevakten...). Vi hadde nå brukt ca 3,5 timer fra Pyttbua. Etter atter en matpause i solen utenfor hytten, tok vi fatt på turen til Tunga. Stien går gjennom idyllisk bjørkeskog, men det blir litt ensformig etter en stund, så vi satte farten kraftig opp og gjorde unna hele turen på 1 t 40 min. Glade og fornøyde og solbrente!