ingress(20.-21.04.2013) Koselig tur til Runde fyr i Herøy. Turistforeningen leier fyrmesterboligen av Kystverket og har fått til en veldig trivelig plass.

 

Vi parkerte på anvist plass ved Goksøyr og ruslet opp "verdens bratteste oppoverbakke" (veldig bratt altså!!). Videre fulgte vi skiltingen mot Runde fyr som tar oss oppover og etterhvert utover mot høyre. Det blåste ganske bra, så bra at vi gikk over ende alle tre i en bakke... Men ingen skade skjedd, og vi tok oss rolig og forsiktig ned den siste biten til fyret. Denne delen av stien er faktisk veldig bratt ("verdens bratteste nedoverbakke"!), men et rekkverk hjelper godt. Vi brukte rundt to timer ut med en 4 åring som gikk nesten hele veien selv.

Vel nede på fyret låste vi oss inn og fulgte anvisningen om å gå inn via kjelleren. Spennende stige opp til 1. etasje der man nærmest spretter ut av et skap på kjøkkenet. Fyrmesterboligen er koselig innredet og har alt du trenger (kanskje minus dusj, hvis man er av den kravstore sorten?). Her er vann og strøm, innebygget mikrobølgeovn og kaffitrakter. Men en ordentlig utedass i bygget ved siden av. Fin utsikt mot Ålesund hvis du lar døren stå åpen...

Vi gikk på oppdagelsesferd ut til det gamle jernfyret, veldig spennende. Historien forteller at de gamle fyrmestrene kunne oppleve å måtte overnatte der ute fordi sjøen gikk over hele halvøyen.

Søndagen gikk vi oppigjen verdens bratteste nedoverbakke som nå var blitt verdens bratteste oppoverbakke. På vei tilbake gikk vi via lundeura. Ingen lundefugl å se; de var nok på sjøen etter mat. Så avsluttet vi med verdens bratteste nedoverbakke før vi danset oss tilbake til bilen fulle av nye opplevelser.