Keipen

Keipen Basehopp(25.07.2014) Etter flere turer opp hit uten baseskjermen for å sjekke ut om det er mulig å hoppe var jeg nå her med Anders Helstrup. Jeg visste at det var mulig å hoppe fra en hylle litt nedi veggen så jeg hadde tatt med meg tau for å rappellere ned til hyllen 10 meter under toppen. Fra hyllen og ned til rennen er det omtrent 6 sekunder fritt fall. Selve hyllen er stor nok til å få på seg siste del av wingsuiten før man balanserer seg ut til kanten hvor man kan hoppe fra, siste biten er man veldig utsatt og det er vanskelig å gå ut så man må benytte seg av tauet helt til man står utpå kanten klar til å hoppe. Rennen man hopper i er den som raste ut i år 1908 hvor steinraset gikk over Norangsdalen og demmet opp elven og oversvømte seteren som nå ligger oversvømt av Lyngstøylvannet. Stien opp kan være vanskelig å finne da den er dårlig merket. Midtpartiet i fjellsiden er vanskelig å merke da det går store snøskred her om vinteren og ødelegger vardene og merkingen oppover siden. Oppe på skulderen ved omtrent 700 moh så er det godt merket med varder til man nærmer seg siste bratte bakken opp mot toppen, her er det ikke merket men det er heller ikke nødvendig da man kan gå hvor som helst.

Les mer …

Katthammaren (1270 moh.)

(12.08.2007) BASE - Marius SkaarEtter en laaang lørdag i Romsdalen med tjukk tåke og regn var tålmodigheten på bristepunktet, vi fikk ikke hoppet denne dagen :( Lørdag kveld og søndagen skulle vi tilbringe i Eikesdalen for å hoppe Katthammeren Da vi så det var det samme dårlige været der fikk optimismen vår en ny knekk. I Eikesdalen møtte vi flere kompiser og etter hvert som kvelden gikk ble historiene bare bedre og bedre :) Vi våknet søndag morgen og så været var fortsatt det samme. Vi bestemte oss for å gi været noen timer, dette viste seg å være lurt for plutselig så vi blå himmel! Vi pakket sammen og gikk for toppen. Tre timer senere stod vi på exit klar til å hoppe, men tåken var blitt tjukk som aldri før, Det kom til å bli minst 10 sekunder flytur i tjukk tåke, noe som har vist seg flere ganger ikke er særlig smart. Vi ble sittende noen timer uten at været ble noe bedre. Vi gikk alle ned igjen utenom fire stykker, skal tro om de fikk hoppet :) Uansett, utsikten var vakker, men vi så ingenting av det som er under 1000 m.o.h.

Les mer …

Hårstadnebba (1644 moh)

Hårstadnebba (25.08.2013) Etter en meget vellykket dag dagen før hvor vi klatret Sørøsthjørnet på Skarfjell i Innerdalen, ble det nok en dag med full klaff i fantastiske fjell i et fantastisk vær. 

Vi startet og gå hvor Hareimaelva og veien krysser hverandre. Herifra går det en motorvei av en sti som fører til plant annet Litlkalkinn. Vi fulgte stien til vi var på omtrent 1300 meters høyde, derifra holdt vi sørvest mot Langrabbpiken et stykke før vi svingte nordover og videre vest helt ut på pynten så langt mot Litldalen som man kan komme. Denne ligger på 1550 moh. På vei tilbake fulgte vi ryggen nordøst mot det høyeste punktet på 1644 moh. Herifra skilte vi lag hvor jeg tok direktelinjen hjem, mens Tor-Johannes tok den lange omveien. Jeg vant! Denne turen anbefales på det høyeste…

 

Les mer …

Kalskråtind (1538 moh)

Basejump Norway - Marius Skaar(14.08.2013) Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært her oppe, men det var i hvert fall første gangen for Bob og Shelley! Pure fun with good friends...

Les mer …

Fivelstadnibba (1209 moh)

Basehopp fra Fivelstadnibba i Norangsdalen(26.09.2013) Flott utsikt i fantastisk dal! Min forrige tur opp her måtte jeg gi tapt og snu omtrent 200 høydemeter under toppen. Da blåste det så kraftig at jeg hadde problemer med å stå oppreist, denne turen ble det stikk motsatte nesten ingen vind og uendelig flott utsikt.

Les mer …

Masdalskloven (949 moh)

Basejump Masdalskloven(20.10.2012) Denne toppen/området har jeg sett på siden jeg bare var et lite barn. Utallige fergeturer mellom Hareid og Sulesund har jeg sittet og sett på dette området og latt fantasien løpe løpsk.... I dag kunne jeg huke av for en ny ting som stod på ønskelisten min. Bjørn Marius Andreassen, Jan Trygve Skarpås, Andre Magnussen og jeg fikk oss en flott tur i flott høstvær. Enkel og lettgått tur i flotte omgivelser. Anbefales!

-> Link til andre turer til Masdalskloven 

Les mer …

Noen hopp fra her og der

Basehopp fra Cold War - Marius SkaarDa var det på høy tid å legge ut en ny filmsnutt. Har derfor raskt klippet sammen noen av de siste hoppene / turene jeg har vært på. Filmen ble på nesten 10 minutter og ca. 100MB stor så jeg er litt spent på om dere både gidder og har internettlinje til å se den... Enjoy!

Les mer …

Rambjøra

Marius Skaar - Rambjøra - Basehopp(28.08.2010) Dette ble resultatet av en kreativ formiddag i furteboden over to kopper kaffe og lyden av øs pøs...

Les mer …

Romsdalshorn (1550 moh)

Marius Skaar Basejump Romsdalshorn(13.08.2010) Ettermiddagstur til hornet fredag den trettende :) Vi skulle være fire, men det endte med at vi bare ble to som gikk da de andre syns stien opp er ubehagelig luftig. Vi brukte en time og femten minutter fra bilen til varden opp Halls renne (normalveien). Dette er en veldig fin tur om du liker lett klyving i fast fjell. Været var utrolig skiftende så vi ble sittende på toppen å vente på et hull i skydekket så vi kunne få hoppe. Tror ikke denne rennen er noe særlig å gå usikret ned.

Les mer …

Chamonix / Magland

Marius Skaar - BASE - Magland(23.07.2010) Vi var en tur i Chamonix for å klatre og gå i fjellet, men klarte heldigvis å skvise inn en liten tur til Magland for å lufte ørene. Ikke verken høyt eller spennende, men det er jo alltid godt med et hopp. Hadde vi hatt bil her nede så skulle det nok blitt andre boller.

 

Les mer …

Katthammaren - Verdensrekord

Basehopp Katthammeren Verdensrekord 49 stk(08.08.2009) I dag ble den gamle rekorden med antall basehoppere i fritt fall samtidig knust. Den gamle verdensrekorden var på 24 hoppere, i dag var vi 49 stykker fra 11 ulike nasjoner! Vi skulle egentlig være 50, men for en svenske ble fjellsiden opp til exit for bratt. Må jo innrømme at det var utrolig moro spesielt det å stå på kanten og telle ned sammen med 48 andre, jo da det var jo et vittig syn å se alle disse folkene rundt seg i fritt fall. Alt gikk som planlagt bortsett fra to som landet i Eikesdalsvatnet og en som landet på en bil. Gratulerer alle som deltok med verdensrekord tittel.

Les mer …

NM BASE

Basejump Helsetkopen(11.07.2009) For første gang i historien ble det arrangert NM i BASE! Det ble holdt fra fjellet Helsetkopen ved Hellesylt. Denne konkurransen går ut på å være den raskeste ned fra fjellet og frem til en mållinje ved bakken. Vinneren er den som bruker kortest mulig tid.

Les mer …

Kalskråtind

gorm

(08.04.2009) Endelig skulle jeg og Gorm på tur igjen sammen, men denne gangen gikk ikke alt som planlagt.

Les mer …

Kabelboogie på Oppdal

18.jpg
(06 - 08.03.2009) Da var det duket for den årlige kabelboogien i Gråura ved Oppdal. Vi reiste alle opp fredag etter jobb og gledet oss som små barn gjør på julaften. Vi overnattet sammen med en gjeng fra NTNU fallskjermklubb på skytterhuset, dermed ble det to fryktelig varme netter i vintersovepose for min del (vi hadde nemlig ikke funnet noe sted å bo før vi reiste, så jeg tenkte det kunne være greit med en skikklig tjukk sovepose siden vi kanskje skulle sove ute.)

 

Les mer …

Kalskråtind

kalskrtind-8(07.02.2009) For en dag! Siden snøforholdene nå er så dårlige at det ikke er noe særlig for flotte nedkjøringer, så er føret ypperlig for turer med fallskjermen på ryggen. Det var bærende skare hele veien til exit, så vi gikk med stegjern hele veien. Det var nok nærmere 10 blå i dalen, men deilig påskestemning på toppen.

Les mer …

Helsetkopen (1200 moh)

DSC00001.JPG(01.11.2008) Endelig hadde regnet sluppet taket etter en laaang periode med dårlig hoppevær. Jeg kjørte fra Ålesund tidlig lørdag morgen, Willy ringte bekymret fra Dyrkorn mens jeg stod og ventet på fergen på Magerholm, Marius jeg tror det er for mye vind i dag, her blåser det mye! Hæ, her er det jo vindstille, ikke et vindpust så i dag blir det garantert hopping, no stress.

Les mer …

Bispen

Marius Skaar - Basehopp Jeg og Tor Johannes fikk oss en fantastisk tur på Bispen i høstfarger. Vi gikk sydryggen opp og hver vår vei ned igjen. Jeg brukte 1 minutt ned mens Tor Johannes brukte usle 37 minutt!!!! Skal si han var svett i pannen når han kom ned til bilen :) Jeg haiket opp igjen til bilen med fire turister fra Latvia som skulle gjøre Møre og Romsdal på en uke, dette resulterte i å bruke en halvtime opp svingene, inkludert en stopp i hver sving for å ta bilder.

Les mer …

Bispen

Bispen(24.08.2008) Eller Bispevannet for noen... Vi plukket opp Cato på veien og kjørte via Valldalen til Trollstigen. Bare kjøreturen er verdt hele turen hit!

Les mer …

Fivelstadnibba (1209 moh)

Basehopp Fivelstadnibba

(09.08.2008) Dro jeg og Cato Nordbakk til Norangsdalen for å sjekke ut om det var mulig å hoppe BASE fra Fivelstadnibba, et fjell jeg har gått og sett på i snart tre år og ment det går fint å hoppe fra. I dag var altså dagen. Vi gikk opp godt merket sti til høyre for Fivelstadnibba til en sæter (som ikke var der lenger) Herifra gikk vi videre litt innover elven før stien plutselig ble borte.

Les mer …

Lauterbrunnen

BASE - Marius Skaar

(14.- 21.04.2008) Jeg og Willy Gausnes startet BASE sommersesongen i Lauterbrunnen i Sveits, en liten eventyrdal hvor man lett kan klare 5 hopp per dag. Her er det ikke langt å gå, det er bare en exit hvor man må gå i motbakke! på alle de andre tar man tog eller kabelbane opp og går ned til EXIT :D Lengste gåturen tar 1 time, den korteste 5 minutt. Veggene har en høyde på ca. 650 meter eller lavere. Vi fikk oss 20 hopp hver denne uken, tross i regn første dagen (1 hopp) og snø andre dagen (2 hopp) Onsdag kveld ble det bursdagsfeiring for meg, noe som resulterte i trelanding på Willy torsdag morgen :D Dette kommer til å bli en årlig happening!

Les mer …

Oppdal

(BASE - Marius Skaar08 - 10.02.2008) Den årlige turen til Oppdal for å hoppe fra kabelen kan man vel si har blitt en tradisjon nå. Dette er en kabel som er spent over elven som renner ned til Sunndalsøra. Kabelen har en høyde på ca. 250 meter. Her kan det kun hoppes om vinteren når det er is på elven, da elven er eneste landingsmulighet så lenge du ikke vil henge i trærne?

Les mer …

Gridsetskolten (1064 moh.)

(31.12.2006) BASE - Marius SkaarFra Innfjorden. Dette er fjellet som tunnelen mellom Innfjorden og Veblungsnes går gjennom. Vi kjørte opp gjennom boligfeltet og opp på skogsbilvei. På fin sti gjennom skogen og opp på platået over tregrensen, så skrått oppover uren til like nedenfor toppen. Deretter gikk vi frem på kanten. Det blåste sterk vind, men ellers var været ok. Marius fløy med ørnen og vi andre returnerte samme vei som vi kom. Det ble mørkt før vi kom oss helt ned til bilen. Totalt fire timer på tur. Fin oppladning til kvelden!

Les mer …

Kalskråtind

BASE - Marius Skaar

Hva gjør man når man får for liten tid til å dra på fjellet? Jo, da er det viktig å komme seg veeeldig tidlig opp når anledningen endelig byr seg! Det gjorde jeg denne dagen og stod rett og slett ko-ko tidlig opp for å rekke et hopp før Ola Nordmann hadde stått opp. Og vips så får du gjort flere turer på samme dag.

Les mer …

Rambjøra

BASE - Marius SkaarFint å ikke trenge å reise så langt for å få hjertet til å banke litt ekstra raskt. 

 

 

 

 

 

Les mer …

Kalskråtind

 

BASE - Marius Skaar(2005) Denne langhelgen arrangerte Lesja fallskjermklubb Beverboogie på Bjorli, bilder fra boogien kan du se her.

Les mer …