Chamonix

Marius Skaar - Fjellklatring(18.-25.07.2010) Det ble litt klatring i løpet av uken vår i Chamonix. Uendelig mye å ta av, men i lavlandet er det meste boltet. Skal du klatre naturlig må du komme deg opp i høyden.

19. juli: Den første dagen klatret vi en 5-6 taulengder under toppen av Brevent (2525 moh) kalt Frison-Roche (grad 6a). Fullboltet (selvfølgelig...). Været var nydelig, det samme var utsikten. Kristin var ikke helt i slaget, så det ble endel klaging på 6a-lengdene (veldig tung sekk..!!?). Fin rute på stort sett fast fjell. Ruten topper ut rett under toppen på Brevent-gondolen.

20. juli: Den andre dagen tok vi toget fra Chamonix til Montenvers (1913 moh). Herfra tok vi gondolbanen ned mot Mer de Glace (bre). Fra denne gikk vi langs fjellet retning Chamonix ca 10 minutter til klatrefeltet. Dette er et sva-felt med nesten 30 boltete ruter og nydelig utsikt mot Les Drus (3754 moh) på motsatt side av Mer de Glace. Vi klatret en 3-4 ruter her mens solen gjorde sitt på nakkene og ryggene våre...I stedet for å ta toget tilbake, gikk to av oss fra Montenvers til Plan de l'Aguille (2317 moh). Stien går like i og over tregrensen og utsikten er veldig fin stort sett hele veien. En ideell tur med barn. Vi brukte i underkant av 2 timer.

21. juli: Vi tok banen opp til Planpraz (2000 moh) og gikk en god halvtime retning La Flegere for å klatre en pinakkel kalt Clocher-Clochetons (2428 moh). Ca. 8 taulengder, grad 6a, boltet. Masse folk, kø-tilstander, sniking og noe venting. Fin klatring og artig topp å toppe ut på.

25. juli: Cragging på Les Gaillands som er et svært klatrefelt i en park nær sentrum. Nydelig sted, men ganske mye folk. Her er det kø på gode dager.