Store Brekketind (1578 moh)

Marius Skaar & Kristin Frotvedt på Store Brekketind(14.08.2010) Gamlisene får virkelig luftet seg for tiden! Plutselig barnevakt åpnet for kanontur til Store Brekketind.

 

Vi startet fra Skylstad ca. halv ti og gikk til Patchellhytta via Skylstadbrekka, kjappe 1 time og tjue minutter. Kristin skulle overnatte på hytta, så unødvendig vekt ble losset, og vi fortsatte mot dagens mål. Vi gikk opp mellom Søndre Brekketind  (1419 moh) og Vardenibba. Det tok ikke lang tid før hesteskoen som omkranser Brekketindbreen dukket opp med fra venstre Søndre, Lille og Store Brekketind.

 

Breen må ha smeltet endel som de fleste andre. Vi gikk over på høyre siden, ingen problemer med å komme på eller av breen. Vi gikk rett mot Store Brekketind. Planen var å klatre den rett opp i stedet for å gå normalveien opp som går via skaret til venstre for toppen.

Storstøytaren så seg ut en fin linje og vi rigget oss til. Det ble fort klart at upresise lærsko ikke var det beste; her var det uendelig mye bra å klatre! Vi klatret to og en halv taulengde grad ca 4-5, endel slit og strev pga umulig å få grep med skoa, så det var jammen bra vi er sterke i armene 

På toppen åpenbarte det seg etterhvert en storslagen utsikt over Sykkylvsfjell, Slogen, Jakta osv osv. Veldig bra fjell!

Vi fant en gammel slynge og en kile noe til høyre for varden mot skaret der normalruten går.  Rappellen tok oss til ca under midten av den rennen som går fra breen og opp i skaret. Herfra spaserte vi ned til breen igjen og derfra til Patchellhytta. Marius skulle hjem igjen til barnevakten, så han dro straks videre for å rekke fergen. Kristin fikk være igjen for å gå på Slogen dagen etter.