Elsandtindane (1389 moh)

ingress(15.10.2016) En sjelden gang står sol og måne og alle planeter på linje. Det må minst ha vært noe sånt som skjedde denne dagen, for vi fikk barnevakt en helg det ble sol!

Vi benyttet anledningen til endelig å få klatret på Elsandtindane. Fra Urke kjørte vi opp Urkedalen til Haukåssætra hvor vi parkerte. Derfra fulgte vi merking/sti mot Råna inn Nordkopen. Dette er en kjempefin og -kjip dal på en gang. Her kan det gjerne være tørt og i allefall ikke isete, og særlig ikke når man skal ned igjen. Anyway, vi tråklet oss til bunnen av dalen og opp på ca. laveste punkt. Der skulle vi til venstre, mens veien videre mot Råna går til høyre. 

Vi tok en pause her på toppen av bandet mens vi nøt utsikten og solen og studerte veien videre. Det var ganske enkelt videre opp til kanten/begynnelsen på eggen videre. Fra venstre her kommer man opp dersom man går hele veien fra Saksa. Vi tok på sele osv. og gikk løpende videre opp og utover eggen til toppunktet på Elsandtindane. Enkel klyveklatring som man ikke kan falle på. Langs eggen er det en "vippestein" som var litt artig å posere på.

Fantastisk dag og utsikt! Vi så masse folk nede på Saksa, men bare to stykker i Nordkopen på vei til Råna. 

Retur samme vei. Maaaaasse bilder...