Glittertind (2457 moh)

ingress(16.07.2020) Reneste ekspedisjonen til Norges nest høyeste fjell. Et triathlon! 

Turen til Glittertind er den gøyeste turen vi noen sinne har vært på - i allefall målt i latter. Og et triathlon; sykling, gåing og aking. Totalt ca. 29 km på en dag. 

Vi syklet fra parkeringen ved grensen til nasjonalparken. Her kan man leie sykler om man vil, vi hadde med egne. Det var stappfullt på parkeringen, og på Glitterheim (fullt ut juli). Sykkelturen er på 8 km til Glitterheim og er ganske enkel, noen få høydemetre. Nydelig tur innover Veodalen.

Vi parkerte syklene ved hytten og la i vei oppover fjellet. Masse folk på tur. Været var fint, litt skiftende, men stort sett sol. Turen opp er ikke spesielt krevende, men den er rundt 6 km lang. Siste stykket opp (siste 200 høydemetrene) gikk vi på snø. Det var kø på stien opp, og på toppen var vi ikke alene. Det hadde skyet litt til nå, så vi fikk ikke så god utsikt.

Så kom rosinen i pølsen, belønningen for strevet opp: 800 høydemetere med aking! I siden fra toppen og ned mot Nedre Steinbuvatnet lå det masse snø. Helningen er perfekt, ikke for bratt. Vi hadde med rumpeakebrett (og regnbukse og gamasjer) og det gikk unna. Utrolig gøy!

Et par kilometere å gå fra enden av akebakken til hytten. Så var det å sette seg på sykkelen igjen og trille ut av Veodalen. Et nydelig kinderegg av en tur!