ingress(21. - 23.01.2022) Fellestur med DNT i Tafjordfjellene. 

Elendig værmelding utsatte turstarten med én dag, og vi gikk derfor glipp av etappen Veltdalshytten - Torsbu. Fredag var været bedre, men ga ikke sånn veldig stor grunn til optimisme om at vi kunne gjennomføre planen.

Vi startet ved hyttefeltet Breidablikk på Strynefjellet (rett før Grotli vestfra). Grått vær, snø og vind. Turen til Danskehytta var på 11 km og tok oss 5 timer. Siste timen i mørke; vi var fremme kl. 18. En mye lenger og tyngre tur enn de to kommende dagene da vi gikk dobbelt så langt. Rart det der med sikt og lys. Vi hadde ikke vært på Danskehytta før, og det kan vi nesten ikke si at vi har nå heller. Aner ikke hvordan det ser ut der oppe... Det var mørkt da vi kom og helt tett da vi dro. Hytten er stor og sånn utformet at det tar en stund å varme den opp en januardag. I følge boken hadde det ikke vært folk der siden midten av oktober. Dagens middag; bacalao og sjokoladepudding. 

Lørdag gikk vi til Veltdalshytta. En etappe på ca. 21 km. Det ble en helt annen tur, vi hadde sikt, lys og til og med gløtt av blått og sol. Lunsj halvveis på Grønnvassbu. Over skulderen til Tordsnose var det godt med vind og knallhard skare. Bakkene ned til Veltdalshytta gikk unna i en fei. Neida, bare tuller. Artig stilstudie i nedkjøringsteknikker, fall, banning osv. Tung sekk og fjellski på varierende føre er alltid gøy. 

Vi gikk innom Fieldfare-hytta på veien. Fascinerende og tankevekkende historie. Folk var laget av noe annet før. 

Også Veltdalshytta er stor og "tung-varmet". Det ble ikke varmt nok til å ta av dunjakken før søndag morgen. Vi fikk nydelig solnedgang og stjernehimmel på kvelden, men tiltakende vind. Dagens middag; mørk lapskaus med potetmos og sodd (to hovedretter!) og fruktcoctail. 

Søndag gikk vi til Billingen. Etappen var ca. like lang som dagen før, og går i enkelt, flatt terreng for det meste. Mye vind til å begynne med. Knoting i skogen ned til veien. 

Burger i Stryn. Rart å komme ut av boblen og tilbake i koronaland der ingen av oss husket munnbind på bensinstasjonen...