Storebjørn (2222 moh)

(03.07.2010) Dag 3 på husmorferien gikk til Storebjørn med svært kompetent guide fra Leirvassbu. For slippe å tenke, ville vi bare bli ledet opp denne dagen Cool Storebjorn

 

Vi kjørte en liten kilometer nedover fra Leirvassbu og parkerte på p-plassen langs veien. Derfra gikk vi mot Tverrbotn og Storebjørn. Vi krysset elv to (tre?) ganger underveis, den siste var litt vanskelig; mye vann i elven.

Etter tre veldig rolige timer var vi ved brekanten. Vi var 15-16 stykker; 10 skulle over til Krossbu, så det gikk ikke så fort. Ved brekanten skilte vi lag og vi fire med to førere gikk mot Storebjørn. Dava fra Nepal ledet oss trygt og jevnt til toppen over Bjørnebreen (han har vært 6 ganger på Mount Everest...).

Underveis gikk vi over i alle fall to tydelige sprekker. Det var lite snø for å være såpass tidlig i sesongen. Vi var på toppen ca. 4 timer etter at vi forlot bilen. Været var sånn passe; det var litt regn i luften og mye skyer og bra med høydevind. Men ikke mer enn at vi hadde god utsikt likevel. På toppen er det god plass, og et vindskjul av stein.

Returen gikk radig nå da vi bare var oss seks og vi var på Leirvassbu før fem.