Nausteaksla (ca.970 moh)

Nausteaksla - Eresfjorden(27.05.2012) På den årlige pinseturen til svamekkaet Eresfjorden (Nesset kommune) fikk jeg en tur på Nausteaksla. Fjellet ligger over Eresfjord og gir nydelig utsikt over bl.a Skjorta, Goksøyra og fjellene sørover til Juratind.

Vi startet fra Nauste ved fjorden og fulgte grei sti bratt opp skogen. Ute av skog-hel... skiftet underlaget til våte svartberg, lyng og myr med partier med rene elver og noen snøfelt. Stort sett greit å gå, om enn noe vått. Herfra gir det seg selv hvor man skal gå. Ryggen opp mot toppen består av ur og gresskledde hyller, ingen vanskelige partier. Vi brukte rett i underkant av to timer opp..

 

Det var varmt og godt hele veien. Nydelig utsikt fra tregrensen, særlig mot Skjorta på motsatt side av dalen og mot alle svaplatene langs fjorden.

Oppe må man gå litt ned for å komme til de tre vardene som står langs kanten mot Eresfjord. De er gode veivisere, for det er bratt her! Boken viste at vi var de første i 2012 (eller som har skrevet seg inn...Wink). Retur samme vei. Det er litt vanskelig å finne igjen stien fordi det er ytterst sparsomt med merking over tregrensen. Så det kan være greit å merke seg hvor man kommer ut av skogen... (at vi ikke fant en eneste flått etter denne turen, må sees på som et mirakel). Flott tur!