Malmangernuten (890 moh) (Rosendal)

ingress(24.07.2013) Det virker som om "Nuten" har en spesiell plass i Rosendølers hjerter, og det kan man jo lett skjønne når man ser fjellet. Det er et ganske stort fjell som troner over tettstedet på en annen måte enn Melderskin gjør. Jeg har vært her før, men da i tjukk tåke.

 

Denne gangen gikk jeg alene og møtte heller ingen andre denne kvelden (bortsett fra firbeinte). Fra Rosendal sentrum kjører man retning Husnes; over broen, forbi fjordhotellet og et lite stykke til før man tar av til venstre der det er skiltet til en planteskole. Derfra følg veien mot høyre (Skeisvegen, mener jeg den heter) og følg denne veien oppover i byggefeltet til du er kommet øverst opp og veien deler seg i to. Umiddelbart til høyre er det en parkeringsplass ved et postkassestativ. Parker her. Akkurat i krysset går det en grussti rett opp over. Gå opp denne og du kommer opp på en traktorvei. Ta til høyre og følg denne et lite stykke til du ser skiltet med Malmangernuten på. Herfra tydelig T-merket helt opp.

Stien gir deg INGEN/NULL hvileskjær de første 40 minuttene... Du går i tett granskog i begynnelsen og det er BRATT (men fin sti). Endelig ute av skauen og over tregrensen tar stien av fra ryggen du har fulgt, og går bort mot siden til venstre. Faktisk må du litt ned før du tar fatt på siste stykket mot varden. Det er ganske bratt her, man kan sikkert klare å trille helt ned til by'n hvis man går inn for det. Hvis du følger den merkete stien hele veien får du også med deg ytterste tuppen på Nuten; varden står et lite stykke innpå.

Jeg brukte 55 minutter opp fra bilen, og da ga jeg på (hadde sekk, så kan sikkert gå fortere). Jeg mener rekorden i motbakkeløpet der (selvsagt har Nuten eget motbakkeløp) er ca. 34 minutter (men da starter de fra fjorden). Sjekk www.fjellstreif.no om du skulle føle for litt selvplageri.

På toppen ble jeg møtt av okkupert varde. Ganske skumle karer til og begynne med, men de mistet fort interessen da de skjønte at jeg ikke hadde noe interssant i sekken. Nydelig utsikt alle veier! Dette er en kremtur!