ingress(26.01.2014) Karifjellet ligger til venstre for vinterskitrekket i Stryn. Fjellet er vel det som gjør seg mest gjeldende over skiløypene. Det var ikke silkeføre her heller, så det ble en fjellski/stegjernstur.

Vi parkerte ved den øverste p-plassen i hyttefeltet; der langrennsløypene starter her oppe. Så gikk vi strake veien mot veien/løypen som går under langs med Karifjellet mot venstre. Knallhard, polert skare. Bedre vær i dag, sol, men fortsatt en del vind.

Oppe i skaret (til venstre for Karifjellet), la noen fra seg skiene, mens andre skulle ha med ski og brett helt opp. Vi gikk ryggen opp, men man kan også gå inn i bollen. Stegjern var nødvendig.

Karifjellet viste seg å være et lurefjell fra denne kanten; i allefall tre "topper" før vi endelig var oppe. Fin utsikt og SOL!! Toppen er mer som et platå, med flere "humper" på. To kjørte ned i bollen, mens to returnerte på beina samme vei som vi kom opp. Fra skaret og ned til bilen ble det ploging/testing av stålkantene på fjellskiene med livet som innsats.