Dyrhaugsryggen (2147 moh)

ingress(23.08.2014) Planen om Skagastølsryggen utgikk pga snø og generelt elendig vær. Vi pakket i stedet sekken med alt for mye kalorier og satte kursen fra Turtagrø og oppover Dyrhaugsryggen. Regnet gikk heldigvis over i snø etterhvert som vi spiste høydemetere.

Det var god sti til å begynne med. Etterhvert var det litt vanskeligere å finne noe sti (ur) og merking var det dårlig med. Men det gir seg i grunnen selv hvor man skal gå. Det var vått og glatt i uren, noe bedre der det lå snø. Vi fulgte ryggen opp til den første varden. Herfra smalner det til. Vi gikk et stykke videre, men stoppet under selve toppen. Det var rett og slett litt for kjipt i det føret som var der; både for lite og for mye snø. Vi returnerte og rigget oss til i vindsekken ved den første varden. Været var friskt og maten smaker best uten snø på osten.

Returen ble en møysommelig affære i den glatte uren; det var deilig å komme ned i lyngen og til stien.

Vi var vel nede på hotellet etter ca. 5 timer totalt . Og siden vi hadde startet grytidlig, så hadde vi en hel dag å kose oss i biblioteket.

Søndag lå tåken lavt og tett og motivasjonen var på null (og skoene våre var fremdeles klissvåte). Retur via Lom og Bakeriet.