Jotunheimen

ingress(19.-22.03.2015) Husmorferie fra hytte til hytte med utgangspunkt i Bakeriet på Lom - kan ikke bli bedre det!

Nuvel, vi gikk jo ikke fra Bakeriet på Lom, selv om vi allerede før vi hadde startet selve turen hadde oppnådd et solid kalorioverskudd og gjerne kunne brent dem langs veien. Iallefall, vi kjørte ca. 5 km innover mot Leirvassbu og parkerte langs veien ved Geitsætra.

Været var grått, så det gjorde i grunnen ikke så mye at vi bare skulle gå inn til Leirvassbu. Vi brukte 2,5 rolige timer opp. Innkvartering og middag kl. 1900 og sengen kl 2110 som seg hør og bør på husmorferie.

Fredagen skulle vi gå til Skogadalsbøen. Været var enda verre enn dagen før; snø og vind. Vi startet like før kl. 09. Det ble å gå tett langs kvistene, vi så lite av landskapet rundt oss. Underveis fikk vi se deler av solformørkelsen.

Vi gikk og vi gikk, og terrenget forandret seg hele tiden; fra karrig høyfjell til brede, koselige daler. Men når skulle vi komme frem?? Det skulle jo bare være 17 km!? Løypen gjorde en "ulogisk" sving motsatt vei av der Skogadalsbøen ligger, opp en bratt bakke med påfølgende nedkjøring. Endelig begynte vi å nærme oss, tenkte vi. Men det vi trodde skulle være enkel utforbakke til hytten, var 3 km i kupert småskog. Opp og ned og opp og ned på bakglatte ski gjorde sitt på humøret siste tiden. MEN da vi endelig stod på tunet var alt glemt - for et sted!! Her må man minst en gang i livet. (for ordens skyld; det var 25 km hit, ikke 17...)

Varm velkomst, innkvartering og dusj, før roen senket seg i stuen frem til middag. Vi kom på åpningsdagen, og vi var bare 11 til bords den kvelden. Tidlig i seng, dog ble den over halv ti denne gangen.

Lørdagen skulle vi etter planen bare gå til Olavsbu, men værmeldingen for søndagen med snø og 22 m/s vind gjorde at vi valgte å gå hele veien tilbake til Leirvassbu, via Olavsbu. En dryg dag mao, totalt 31,5 km i mange oppoverbakker og lange flater. Været var fantastisk og det samme var landskapet vi gikk gjennom.

For å rekke frem før det ble for mørkt, kjørte vi knallhard "militærstil" med 50 minutter gange og 10 minutter matpause gjennom nesten hele dagen,. Det fungerte fint og det gikk egentlig ganske greit å gå så lenge. Vi var innom Olavsbu ca. 30 minutter og spiste en realturmat før vi hastet videre. Gleden var stor da vi så Leirvassbu fra siste bandet, og vi rant inn på tunet akkurat kl. 1900. Totalt 10 timer 30 minutter, hvorav ca. 7,5 timer i bevegelse. Flott tur jeg vil gå om igjen; da med overnatting på Olavsbu.

Søndag var det et elendig vær, og vi var relativt glade for at vi ikke skulle gå fra Olavsbu i liten storm og snø. Ned igjen til bilen brukte vi ca. halvannen time.

(noen bilder er tatt av Lene - http://lenesintur.blogspot.no/ )