Heimste Skorene (1708 moh)

ingress(09.08.2015) Fellestur med Stranda turlag fra Rellingsætra i Norddal via Dyrdalen.

Vi var 17 turgåere som startet fra vakre Rellingsætra en søndag morgen med Heimste Skorene som mål. Stien starter bak den øverste hytten og traverserer i skogen innover Dyrdalen opp mot høyre til Kupene. Veldig fint innover i Dyrdalen.

Fra Kupene tar man sikte på ryggen som kommer ned mellom det svært tydelige skaret mellom Fremste og Heimste og Heimste Skorene (altså en del til venstre for selve toppen). Løst og bratt oppover. Herfra traverserte vi i snøen under topplatået; ganske sidebratt, men ok snø å gå i. Så siste bakken opp til topplatået i vekselvis løs morenemasse og ur. Vi kom opp helt i høyrekant av platået. Ca. 3,5 timer opp.

Utsikten er sikkert helt strålende; pga. tåke fikk vi bare sett deler av den i noen sekunder av gangen… Men den inkluderer da toppene i Romsdalen, Tafjord og ikke minst Eidsdalen. Videre har man panoramautsikt til Torvløysa, og videre til Storvasstinden og Fremste Skorene. Her oppe var det på grensen til vinter, og jeg fikk igjen god bruk for ”standard sommeroppsettet” i sekken.

Samme veien tilbake, med unntak for fire stykker som gikk direkte ned i skålen mot breen som ligger over Kupene.

Varmt og godt nede ved moreneryggen og ikke minst i skogen tilbake til setra.

Variert og fin tur!

På fergeleiet i Eidsdal var det kaos med turister osv. og lange køer. Heldigvis hadde jeg bilen min på Linge…