Live på tur(17.04.-19.04.2009) Nydelig helgetur til fagre Stryn! Det ble ingen høye topper eller bratte heng, men to fine rusleturer med Live (7 mnd) i ergoselen. Vi bodde på Strynsvatnet camping som eneste gjester hele helgen. Stille og rolig med fin utsikt over vannet og mot Flo bl.a.

 

Lørdagen opprant med strålende sol. Etter obligatorisk morgensoving på Live dro vi av gårde mot dagens mål; gården Sigdestad. Denne ligger 314 moh over nordsiden av Oppstrynsvatnet. Se her for mer info.
Vi kjørte til Hjelle i Oppstryn og tok av mot Glomnes her. Parkerte på en merket parkeringsplass et stykke før gården Glomnes. Vi gikk gjennom gårdstunet og videre oppover på traktorvei som gikk over i sti etterhvert. Stien snirkler seg bratt oppover, og ganske snart fikk vi nydelig utsikt mot fjellene rundt. Stien var lett å gå på, men kan nok være litt mer utfordrende dersom det er vått (og man har et barn på ryggen). Etter en varm halvtime stod vi på tunet på Sigdestad. Bygningene er restaurerte og står åpne. Veldig fint sted med flott utsikt. Her ble det lunsj i solen foran eldhuset før vi ruslet ned igjen. Live sov seg ned igjen.

Søndag var like fin, kanskje litt varmere. Vi pakket og vasket hytten før vi kjørte til Flo på andre siden av Strynsvatnet. Vi kjørte så langt veien gikk, og fikk parkere på snuplassen i enden. Her starter en bratt traktorvei. I begynnelsen bar, men etterhvert lå det snø på veien. Veien tok oss rett opp til Flofjellet. Flofjellet er ikke noe fjell egentlig, bare det høyeste punktet på veien over fjellet mot f.eks. Hellesylt. Det ligger noen hytter der og et vann. Vi brukte en liten time opp. Det hadde blåst opp, så vi snudde og gikk ned igjen til vi fant et passende sted å sette oss ned på for å spise. Live slumret seg ned igjen til bilen og var ganske fornøyd da hun endelig fikk ny bleie...