Galdhøpiggen (2469 moh)

02(22.07.2009) Endelig kom gamle far (pappa) seg opp på toppen av Norge, han trengte nesten 60 år.  Sebastian trengte 9 år og Markus 11, jeg har vært der før sammen med Kristin, men da gikk vi fra Spiterstulen.
Det hele startet fra Juvasshytta sånn passe tidlig med oppmøte utenfor hytta i ti tiden. Der fikk vi alle utlevert brystseler og noen av oss tau. Jeg tipper vi var nærmere femti stykker i denne gruppen med alder fra 8 til over 70 år.
Vi brukte rundt en time frem til breen, allerede her var det flere som innså at dette kom til å bli en litt for lang OG altfor kald tur i Nike Air joggesko. Er jo for så vidt enig i det!

Etter at fem tau var knytt sammen og alle var klare til å gå hadde det sikkert gått enda en time. Over selve breen gikk det forholdsvis radig, rund 45 minutter. Her var det og noen som fant ut at det ble en for lang tur og tok seg like godt ut av tauet midt på breen og begynte å gå tilbake, disse fant fort ut at dette var en dårlig ide etter at de fikk høre at vi nå stod midt på en bre med dype sprekker.  Helt utrolig hva folk driver på med! Når vi hadde kommet over breen og fått tatt oss ut av tauene så begynte egentlig den eneste stigningen på hele turen, totalt er det bare rundt 600 høydemeter. Her ble det store sprik i gruppen og folk fordelte seg godt utover hele ryggen opp til toppen. De fleste kom seg helt opp innen 1,5 time. Vel oppe på toppen ventet en formidabel utsikt. Fin tur for folk og fe i alle aldersgrupper.