IMG_6011(07.09.2010) Ferie og supre værmeldinger!!? Hva skjer... Med Valldal som utgangspunkt var dagens mål egentlig bare å gå et stykke innover Alnesdalen fra Trollstigen, men vi fikk fin flyt innover og kom oss helt til Mannen i Romsdalen.

Vi parkerte ved broen som ligger der veien bikker nedover mot selveste Trollstigparkeringen og fulgte merket sti litt tilbake mot Alnesvatnet før den svinger innover Alnesdalen.

Etter en pause halvveis, nådde vi Alnessteinen (930 moh) etter to timer på tur. Dette er rett og slett en svær stein... Her satte vi oss i lyngen med matpakke, masse blåbær og krekebær. Live var i storform, så vi bestemte oss for å gå videre innover, og vips så sov hun hele veien til topps, ca en times tid fra steinen Smile

Ved Mannen er det reneste industriområde, med masse utstyr, bygg osv i forbindelse med rassikringen/-overvåkningen. Vi spiste enda mer på parkbenken som stod på plattingen til folka som jobber der.

Selve Mannen ser ut som en and herfra, eller en pingvin som Live kalte den. Nydelig utsikt! Alnesdalen er også vel verdt et besøk i seg selv, med 5-6 vann innover, til det siste, Kråkenesvatna som nærmest ligger på kanten ned mot Romsdalen. Breitind er også flott herfra.  Man har også fint utsyn mot Vengetindene, Kvanndalstind og Torshammeren og Kalskråtind.

Nedigjen gikk det både seint og radig alt etter hva frøkna bestemte seg for. "Gå selv!!!!" "Mamma bære!!!" "Mere blåbær!!" Vi var ved bilen etter ca. 7 timer på tur, kjempefornøyde alle sammen.