Langesætra mot Maudekollen (fra Urke)

ingress(30.08.2014) Fin tur fra Urke mot Maudekollen.

Vi tuslet av gårde oppover dalen, men i stedet for å gå mot sæteren, tok vi av mot høyre et lite stykke før broen. Stien er litt gjemt i buskaset, se etter en stor stein midt i stien.

Mor ville veldig gjerne opp på Maudekollen, eller i det minste mellom Maudekollen og Klokkegga. Men etter tre og en halv time på tur (i oppoverbakke), sa 5-åringen stopp. Verken lokking med snop eller tilbud om bæring resten av veien hjalp. "Hvis du bærer meg, så kan jeg ikke si at jeg gikk selv!" Ups; enkelte ting har det med å slå tilbake på en...

Vi snudde og fant en stor fin klatrestein med nydelig utsikt mot Slogen og alle de andre fjellene som omkranser Langsæterdalen. Etter litt spikking fortsatte vi. Mor ville gå over elven for å komme bort til "Slogen-stien", sånn at vi fikk en liten rundtur. Lettere sagt enn gjort; det ble litt kamikaze over elven med ungen under armen. Men begge kom tørre fra det, så da var det greit.

Langsæterdalen er LANG, så det var slitne føtter som endelig kom ned til bilen. Kjempefint terreng med barn - ut på tur!