Rollsbotnskorka (1333 moh.)

ingressVariert tur fra Tresfjorden med start fra enden av Øvstedalen. Her har vi vært både vinter og høst, men det er helt klart best egnet som fottur.  

(08.09.2011) Nydelig vær og "nytt" turmål. Forrige gang kom jeg ikke helt opp, men i dag skulle det ikke stå på vær og føre i allefall. Vi fulgte vanlig vei opp til Kleiva; bandet mellom Litleskorka og Sandfjellet, ca. 630 moh. Herfra fulgte vi sti i høyrekant av vannet bort til den andre tydelige ryggen som går oppover på venstreside av Litleskorka. Litt lett klyving og så er du oppe på ryggen. Denne fulgte vi oppover til vi var på høyde med skaret mellom Litleskorka og Rollsbotnskorka (983 moh). Deretter går det litt opp og ned før du begynner på siste bakken før toppen. Bratt og luftig i toppen. Stien går under toppen mot venstre; se etter rødmerking med tydelige T'er og piler. Toppen er vid og stor, men stupbratt bak varden! 2 timer og 20 minutter opp inkludert matpause i skaret. Nydelig utsikt mot Overøystolen, Lauparen og Brudefølget. Returen la vi over Litleskorkas høyre skulder og kom direkte ned til Kleiva. Bratt, men mer effektivt. 1,5 timer ned att.

(28.12.2006) I Tresfjord. Vi tok av til Øvstedal, og kjørte helt til ende på Kleivavegen (bomvei). Derfra fulgte vi stien mer eller mindre opp på Litleskorka og videre opp til høyre på en bred rygg opp på topp 1164. Litt under toppen av denne traff vi snøen. For å komme til Rollbotnskorka må man så gå litt ned før man begynner på ryggen opp på toppen. Været var blitt gradvis dårligere, og like under toppen ble det totalt whiteout. Vi kom oss ikke helt til topps, men snudde 30- 40 meter under. Totalt fem timer på tur

contentmap_plugin