Store Trolltind (1788 moh)

ingress(04.09.2010) Med en nydelig værmelding i lommen, satte jeg kursen for Trollstigen fredag kveld for å møte de andre. Kvelden ble tilbragt under en stjernehimmel full av stjerneskudd og satelitter, før vi krøp i posene for å lade opp til lørdagens mål; Store Trolltind via Stabben og Bruraskaret.

Vi startet bedagelig halv elleve og fulgte vanlig vei til Stabben. Varmt og vindstille og helt skyfri himmel Laughing Vi brukte ca to timer til Stabben hvor vi startet på matpakken.

Derfra skrådde vi litt nedover for å treffe stien videre til Bruraskaret. Denne er delvis tydelig/vardet, men det gir seg selv hvor man skal. På Bruraskaret var det en del folk og alle så en vei; mot Spiret. Der stod det 12 basehoppere klare, og vi fikk med oss en firer og en treer.

Fra Bruraskaret er stien mot Store Trolltind rødmerket, så det er enkelt å finne veien blant spir og renner. Stien går i reneste Ringenes herre-landskap og byr innimellom på smale hyller og enkel klyving; skikkelig artig. I vått vær kan det nok enkelte steder bli vel artig. 

Vi var på toppen ca halv tre. Her lå det fremdeles snø etter snøfallet helgen før. T-skjorte helt til topps! Nydelig utsikt overalt Laughing  Vi måtte slite oss av gårde og begynne på returen; det er langt tilbake. Returen gikk problemfritt og vi stod ved bilene på parkeringen ved kafeen halv syv, ca. tre timer brukte vi tilbake. Utrolig fin dag - takk for turen, jenter!