Søre Vengetind (1729 moh)

ingress(05.09.2013) "Husmorferien" ruller videre. Denne gangen var målet egentlig Kvanndalstind, men Søre Vengetind var ikke så verst den heller.

 

Start innerst i Vengedalen hvor vi først fulgte "direkte-stien" mot Romsdalshorn. Vi skulle selvfølgelig heller fulgt stien dit vi skulle, så det ble litt sva- forsering underveis før vi kom inn på den rette stien opp til Oliskarsvatnet (1128 moh). Her oppe er det godt merket med varder, i allefall frem til der du egentlig trenger vardingen... For når det begynner å bli litt småforvirrende hvor du skal, så opphører alle varder... Vi rotet oss derfor for langt bortover under breen og mistet halvannen time på det. Skjønte tilslutt at vi skulle mye høyere opp mye tidligere enn vi først trodde. Man skal inn på breen høyt oppe til venstre. Fordi breen er ganske oppsprukken i nedre deler, er det vanlig å gå over den i en lang bue oppover.

Pga tiden vi ikke hadde, så bestemte vi oss for å fortsette breen til topps til Søre Vengetind. Å titte over kanten her var en "wow"-opplevelse - utrolig kul utsikt!

Samme veien ned igjen - 9,5 timer totalt.