Lianibba (1500 moh)

ingress(30.03.2018) Langfredag karret jeg meg på Lianibba. Første lange topptur siden høsten. Det var langt og tungt og hunden spiste matpakken min. Bortsett fra det var dette en helt strålende fin tur. Må gjentas!

Vi startet på Tronstad. Parkerte ved busstoppet så fornuftig som mulig.Vi gikk så rett over jordet og fant stien gjennom skogen. Det er sti/merket opp til sæteren som ligger rett over skoggrensen. Nydelig plass! Videre fulgte vi motorveien til topps. Det er en ganske lang tur til sunnmørsfjell å være (over 6 km?), men turen går i snilt terreng. Litt bratt aller siste bakken til topps. 150 meter unna varden var jeg sterkt i tvil om jeg skulle komme meg opp, men jaggu gikk det. Hadde bommet på matpakken, i tillegg til at den medbrakte hunden stjal 2 skiver rett ut av hendene på meg (wtf, lissom??!). Pluss denne helsikes hamstringskaden. 

Utrolig flott utsikt fra toppen! Tele på Blæja avslørte tidenes folkevandring - hørte etterpå at det må ha vært tett på 200 mennesker der den dagen..! Spor ned breen avslørte også at folk er rimelig risikovillge...

Det er jo ikke jeg, så vi tok det rolig nedover. Veldig fint terreng å renne på/i, men i skogen var det knallhardt. Tungen beint i munnen så det ikke plutselig ble enda en operasjon. 

Parkeringskaos i dalen, biler på begge sider av veien under Blæja. Skjønner det godt, Blæja er en flott tur. Men folkens; hva med å spre seg litt??