Sikholfjellet (1317 moh) og Litlehornet (1238 moh)

ingress(23.07.2020) Denne turen har vi hatt på blokken lenge. Endelig stod planetene på linje og ga oss sparket bak til å komme avgårde.

Vi kjørte til Ringdalsstølen innerst i Synnylvsmoldskreddalen. Parkerte på anvist plass. Herfra gikk vi inn Tverrdalen og etterhvert Russadalen. Hesten, Lisje-Skruven og Skruven på venstre hånd, Tverrfjellet og Vasshornet på høyre. Oppe i Russadalen var det masse snø, minst et par meter på flatmark enkelte steder. Vi passerte vann 968 på høyre side.

Sikholfjellet ligger nå rett frem i enden av dalen. Enkelt å gå på snøen helt frem til fjellet reiser seg. Til toppen i ur og lyng, ikke noe bratt. På toppen av Sikholfjellet får du flott utsikt bl.a. mot Smørskredtindane. Enkelt videre til Litlehornet som ligger frem mot Norangsdalen. 

På Litlehornet bestemte vi oss for å gå ned i Norangsdalen i stedet for å gå tilbake der vi kom fra. Vi gikk ned på venstre side av hornet (bratt i stein og gress) og rundet foran det og ned i Tverrdalen. Krysset elven på ca. 850 moh. Videre mot Norangsdalen og på den bratte stien ned (litt vanskelig å finne inngangen til den, se etter varder når du nærmer deg krattskogen). 

Så var det å spasere et par kilometer nedover til hytten, hente bil nr. 2 og kjøre for å hente bil nr. 1. Totalt 15 km. 

Flott tur i et område med lite folk (vi så ingen i løpet av hele dagen). Mange muligheter til store og små avstikkere på veien.