ingress(25.07.2020) Bare to dager etter at vi gikk ned den bratte stien fra Langfonndalen fra Sikholfjellet, var vi på vei opp igjen. Denne gangen med Store Smørskredtind som mål. 

Det var en varm dag, klamt opp gjennom skogen. Stien opp i Langfonndalen er av type effektiv, så når man er ute av skogen er man allerede på ca 1000 moh. Herfra forsvinner stien gradvis og du er overlatt til deg selv. Neida, joda. :-) Vi skrådde opp mot venstre i retning Smørskredtind. Passerte under Alskredhornet (topp 1192 moh) og videre opp snøfeltet mot "innsteget" til Smørskredtind. 

Enkel tur opp til ca. 1400 moh. Herfra er det sikkert greit å vite hvor man bør gå for å komme til toppen uten å sette livet til. Det gjorde ikke vi. Men vi hadde vært forutseende nok til å ha med et tau (så vi var sikker på at begge kom seg opp...). Vi klatret løpende et par lengder i høyrekant og kom opp et godt stykke til høyre fra toppvarden. Fulgte ryggen bort til toppen. Her er det faktisk postkasse med bok. 

Fra toppen er utsikten formidabel! Særlig Slogen er nydelig herfra. 

Den vanlige veien skulle vi oppdage, krysser en snødekket (denne dagen) bratt renne til venstre og går i venstre side mot toppen. Dette så vi da et annet turfølge kom etter oss. Vi tok vanlig vei ned. Dette var relativt kurant, særlig med isøks i snørennen. Her ville vi ikke gått (denne dagen) uten øks, da en utgliding ville vært fatal. 

Vel nede av "selve" fjellet, tok vi snarveien ned i dalen på snøfeltene. Skled nesten helt ned i bunn av Tverrdalen/Langfonndalen. Så var det å finne inngangen til stien ned i Norangsdalen igjen og slippe seg 9-1000 høydemeter bratt ned i krattskogen (litt lei av den stien på dette punktet...). 

Veldig flott dag i fjellet!