ingress(03.10.2020) ENDELIG ble det denne turen! 

Vi startet 0745 på stien opp i Konedalen. Ved inngangen av dalen (etter uren), gikk vi opp første gressbakke til høyre. Fulgte denne til topps og så mot høyre på en tydelig rampe som fører inn i en renne (som først går mot høyre og deretter rett opp). Etterhvert kommer man til en ur på en rygg; denne må forseres for å omgå en hammer i rennen. Over hammeren går man inn i rennen igjen som tar deg til topps på det laveste punktet mellom Jakta og Konehornet (ca. 1100 moh).

Her oppe åpenbarer det seg en vid steinslette og man ser ned i dalen under Helghornet og Stålberghornet. Konehornet ligger et stykke frem mot høyre. Enkelt terreng dit. Det blåste ganske bra på Konehornet, så det ble et kort stopp her. Vi gikk så tilbake til der vi kom opp av rennen og tok oss så ned i dalen. Litt bratt, men ingen problemer med å finne god vei ned. 

Nede i dalen gikk vi mellom vann 920 og det lille vannet til venstre for dette og tok sikte på partiet mellom Helghornet og Stålberghornet. Greit å gå; stein og mose. 

Vel oppe åpner det seg enda en steinslette og her er det lett terreng til både høyre og venstre. Vi gikk på Helghornet først. Helghornet byr på 40 meter klatring grad 3+/4- ish. På toppen kan man følge en rygg videre i retning Jakta (fint å gå usikret her). Rappel ned igjen. 

På dette tidspunktet hadde støvet fra øst-Europa gjort sitt inntog og stengte for det vide utsynet. Vi så bare et par kilometere mot sør og vest.

Turen gikk videre til Stålberghornets høyeste punkt. Så retur tilbake samme vei. Møysommelige greier, mye løst.

Totalt på klokken: 14 km, 2000 høydemetere, 9 timer 55 minutter.