Grøtdalstindane (1331 moh.)

Kjempefin tur fra Bondalen (Frølandsdalen) - nydelig utsikt og fin nedkjøring. Siste tur hit 29.03.2014.

 

ingress(29.03.2014) Repetisjon av turen for 9 år (!) siden, og denne gangen var jeg helt på toppen (Søre 1331 moh). Vi kjørte et lite stykke opp forbi siste gård i Frølandsdalen. Derfra gikk vi et kort stykke på veien før vi tok sikte på en tydelig (ras-) renne på sørsiden. Ski/brett på sekken et stykke opp i skogen før vi traff nok snø. Snøen var skikkelig blaut, tungt å baute. Over tregrensen fulgte vi den bratte siden i venstrekant til det legger seg siste stykke mot toppartiet. Over på venstre side, der man treffer på sommerruten. Ski/brett på sekk siste rennen opp til skaret mellom Søre og Midtre. Et klyveopptak eller to for å komme helt opp.

Veldig flott utsikt!!

Vekslende føre ned att, litt lugging øverste halvdel. I rennen nederst var snøen blitt enda bløtere/løsere, ikke særlig elegant kjøring for min del...

 

 

grotdalstind.gif(19.02.2005) Start ved Kvistad i Bondalen, opp Frølandsdalen et stykke, så mer eller mindre rett opp. Det var dårlig vær og dårlige snøforhold. Vi hadde ikke med økser så det ble ikke noe toppstøt, men en kort pause rett under. Føret vekslet mellom godt og elendig, gjerne plutselig.
contentmap_plugin