Kolåstinden (1432 moh.)

KolåstindenEn klassiker - og det er det jo en grunn til. Fin og variert tur med flere nedkjøringsmuligheter.


(12.04.2013) Start fra Standalhytten. Rast ved Appelsinhaugen innerst i Kvanndalen før oppgang gjennom Stretet og videre over breen til under toppen. Til topps er det vanligst/greiest å gå på beina, gjerne med en øks. Mye folk på tur uten at det var helt folkevandring som det gjerne kan bli på sånne dager. Vi kjørte ned brefallet; fint øverst, oppkjørt og mer krevende nedre del.

(30.04.2012) Endelig repetisjon av denne klassikeren. Sist gang var for ni år siden, den gang på fjellski og med nikkers... Tidene har forandret seg!

Masse folk på tur i fineværet, og det hadde det vært dagen før også. Omtrent alle fjell rundt Standalhytten var teppebombet av spor, og kanskje særlig Kolåstinden.

Vi startet ca. kvart på ti og seg jevnt oppover. En liten pause ved Stretet før vi var på toppen en gang rundt halv ett. Køtilstander på selve toppen. Vi kjørte ned over "breen"; fint første biten, deretter ganske tung og oppkjørt snø. Mer soling på terrassen på Standalhytten før retur til Ålesund for å rekke barnehagen Wink

(Mai 2003) Start fra Standalhytta, vanlig vei opp gjennom Kvanndalen, Stretet, over breen og til topps. Vi startet litt seint, så snøen var blitt myk og vanskelig å kjøre på med turski-plankene da vi skulle ned igjen. Brukte derfor omtrent like lang tid ned som opp...Skiftende vær, men en aldeles fortreffelig tur likevel!

contentmap_plugin