Nøre Sætretind (1365 moh.)

Nordre SætretindDette er en veldig fin tur som det er rart man ikke treffer flere på. Men at folk velger å gå i kø til Kolåstind, gjør jo egentlig ikke noe for oss . Her er noen av turene vi har hatt hit. Siste tur 11.01.2014.

(11.01.2014) Desperasjonen etter tur begynner å gjøre seg gjeldende og førte oss ut på leting etter snø... Den fant vi i øvre halvdel av turen til Nøre Sætretind. Nederste halvdel var en blanding mellom ingen snø og knallhard skare/is med løs snø oppå. Men været var nydelig og vi så solen, så ingen klaging.

Vi gikk opp til venstre for toppen, i stedet for det som kanskje er mer vanlig; å forsere den bratte renneformasjonen til høyre. Vi satte fra oss utstyr på toppen av den haugen/steinen som ligger her og gikk videre med stegjern opp. Vi var ikke helt på toppen; stoppet noen meter under. Nydelig utsikt til bl.a. Kolåstinden her fra, hvor vi så ferske spor.

 

 

(08.02.3013) Dagen begynte med strålende sol der vi pløyde oss oppover veien mot Fladalen. Videre opp mot Nøre Sætretind var det varierende snødybde; steiner nederst, masse snø øverst. Vi gikk ikke helt opp, stoppet på steinen under toppen. Nydelig snø.

 (20.02.2011) Så bra vær som det kan bli og med ny vei opp i Fladalen, hvor bra kan det bli? Veldig bra, faktisk.

 

(13.02.2011) Helt alene i Fladalen. Fantastisk vær og perfekt snø. Rett før jeg var på toppen så jeg de fire andre var på vei oppover i bunn av dalen. Siden det var så flott vær bestemte jeg meg for å vente på de under toppen for så å gå til toppen en gang til... Bra jeg hadde godt med niste og kaffe...

 

(01.05.2006) Start fra Standaldalen ved skilt mot Fladalen over broen. Opp i Fladalen og videre over breen mot toppen. Klyving siste del mot selve toppen, bare en var på toppen. Nydelig utsikt, nedkjøring og føre!

(09.04.2005) Start fra Standaldalen ved skilt mot Fladalen over broen. Opp i Fladalen og videre over breen mot skaret mellom Søre og Nøre. En av turene på toppturhelgen til Aalesunds skiklub. Nydelig nedkjøring og føre!

contentmap_plugin