Slogen (1564 moh.)

slogenEn av Sunnmøres absolutte klassikere!

 

(03.06.2016) Fredag, fri fra jobb og flott vær! Slogenråsa til topps; noe snø fra 1100-meters varden.

 
(21.07.2014) Dette er blitt "hyttefjellet" vårt, så da var det på tide med en ny tur hit. Denne gangen gikk jeg "Slogen-råsa"; den som går rett opp fra Øye. Jeg gikk i jevnt tempo og stoppet faktisk ikke før toppen. Det var masse folk på denne dagen, og det er ikke så rart. Shorts og t-skjorte til topps. Fantastisk flott sommervær! Etter på ble det bading i fjorden.
 

(15.08.2010) Over syv år siden sist, jammen på tide med en ny tur til denne fantastiske perlen av en topp. Jeg startet litt over ni som førstemann fra Patchellhytta og leitet meg frem i tykk tåke til stiskillet ved Steinreset. Stien til Urke fortsetter rett frem og stien til Slogen opp mot venstre, markert ved varder. Jeg synes det gikk ganske tregt oppover, forkjølelse gjorde sitt på farten. Men jeg var på toppen etter under to timer, så det var kanskje ikke så galt likevel. Jeg fikk være på toppen nesten en halv time alene før dagens nr. to kom. Nydelig vær og tilnærmet vindstille gjorde at jeg ble på toppen litt over en time. Returen gikk ned den bratte stien mot Lunheim, og så langs veien til bilen som stod på Skylstad. Tror jeg brukte en time og trekvarter ned fra toppen. I dalen var det nydelig varmt og deilig, gjorde ingenting at jeg måtte vente på fergen en god stund 

(18.05.2003) Start fra Øye. Fulgte stien opp gjennom småskogen. Traff snøen rett over tregrensen. Siden vi ikke hadde med ski eller truger (hvem sin brilliante idé var det egentlig?), så vasset vi først bort til Patchellhytta for en brødskive, før vi fortsatte vassingen mot toppen. Det ble tungt etterhvert, med lårdyp kaving. Brukte totalt ca. fem timer til topps. Ned igjen gikk betraktelig raskere og vi var ved bilen igjen etter syv timer på tur. Super dag!! (tok tre dager før noen klarte å gå ned en trapp på vanlig måte).