Svinetinden (1125 moh.)

Svinetinden.gifSvinetinden fra Ytre (Lisje) Standal er en variert og veldig fin tur som bl.a gir panoramautsikt over Molladalen og fjordgløtt!

(04.03.2012)Dette var min femte tur til Molladalsskaret/Svinetinden, og det har vært forskjellige turer hver gang. Det var perfekt trugeføre, dvs. ganske hardpakket. I Molladalsskaret lå skavelen ganske stor. Vi forsøkte oss på toppen, men rett før siste flanken opp ble det stopp for de som ikke hadde stegjern, for her var det knallhard skare. Men det hadde jeg, så jeg tok en rask tur opp alene. Det ble "drama" ned igjen da en av de andre mistet en ski (nevner ingen navn...) som skjøt fart på glatten. Mirakuløst nok stoppet skien i det bratteste henget bare en hundre eller så meter nedenfor. Varierende føre nedigjen, men stort sett ok. Ellers ble dagens saldo 1 stk ødelagt binding og 1 stk ødelagt truge. Et skritt nærmere et splitboard, kanskje?? Wink

(05.05.2007)Vi gikk fra Ytre Standalsætra mot Grønetinden. Vi kunne gå et stykke på beina først.Gikk rett opp mot Molladalsporten. Med unntak av en, returnerte alle her. Kristin gikk videre opp mot Svinetinden og fikk en ganske fin nedkjøring fra denne. Snøen var veldig løs og våt, og det var lett å løse ut små "sigeskred". Fulgte ryggene ned til sæteren; her var det snø nesten helt ned. Nydelig dag på tur!

Start fra Ytre (Lisje) Standal. På god sti opp til Ytre Standalsætra, deretter delvis på merket sti mot Høgevatnet som vi passerte et stykke til venstre for. Deretter rett opp mot toppen på venstrekanten. Det var sol, vind, masse nysnø og ikke et eneste spor. Det blåste friskt på toppen og nedkjøringen ble delvis preget av dårlig sikt. Vi kjørte sporene våre ned igjen. Flott tur med nydelig utsikt og nedkjøring når alt klaffet!