Trongegga, Storhylla og Masdalshornet (977 moh.)

ingressTuren fra Vartdalsætra/Høgebakken til Masdalshornet over Trongegga og Storhylla er en nydelig, enkel fest av en tur som gir mye fjell og utsikt for relativt lite innsats.

(09.11.2011) Jeg tok endelig turen hit en fin, litt disig novemberdag. Fra Vartdalsætra (411 moh) brukte jeg en time til Trongegga (959 moh). Det kan være lurt å følge den tydelige ryggen som går opp mot Barstadskaret (ca. 700 moh); ellers blir det litt safari i våt mose etc. Følg stien fra sætra noen hundremeter til du er på høyde med starten på ryggen (på venstre side av stien), og skjær så over et litt vått parti. Det går fin sti på ryggen. Når ryggen tar slutt et stykke under Barstadskaret, er et greit alternativ å følge siden oppover mot venstre til du er oppe på bandet mellom Middagshornet og Trongegga.

Fra Trongegga ser man hele ruten videre til Masdalshornet. Jeg gikk via Storhylla (960 moh), som ligger ute til høyre. Veldig lettgått terreng, tilnærmet flatt. Fra Trongegga til Masdalshornet (977 moh) brukte jeg 50 minutter. Fin utsikt mot Molladalen, Romedalstind, Kolåstind, Åvasstinden hele veien, etterhvert også utover. Vindstille, med unntak for på selve Masdalshornet. Retur direkte til Trongegga, 1 time og 20 minutter til bilen.  

145.jpg(04.10.2007) Turen startet fra Vartdalsætra. Utrolig tøft ”vidde” terreng, og fin utsikt utover øyene. Dette må være en utrolig fin tur for de som liker terrengsykling! Her kan du til og med ta med deg gamle mor med rullator. Fikk sett en ørn på turen og gitt.