ingress.jpgAusekaret er en fin tur å starte sesongen med; ikke for lang og stort sett rett frem. En sesongstart-klassiker!

(04.01.2015) Ikke den første turen for sesongen, men den andre. Vi gikk bare til den siste kneiken før toppen. Det blåste friskt og var ganske avblåst og isete videre opp. Tildels veldig bra føre ned igjen.

(06.02.2013) Sesongens første topptur på snø gikk atter en gang til Ausekaret. Masse urørt nysnø, sol og omtrent vindstille. Kan ikke bli bedre enn det!

(17.04.2012) Premieretur! Splitboardet kom mandag kveld, så da måtte jeg jo selvsagt på testtur. Ausekaret er en passende, rett-frem tur til det. Været var nydelig, snøen stort sett veldig bra - så dette ble suksess.

Brettet fungerer overraskende bra, og det er helt klart MYE lettere å gå på ski enn på truger med brettet på ryggen (1 t 40 min opp). På toppen blåste det en sur vind, så matpakken kom først frem like over bilen.

(07.01.2012) Sesongens første tur! Deilig å komme i gang igjen. Det snødde tett til tider og på ca. 1000 moh var sikten videre så dårlig at vi valgte å snu der. Nydelig nedkjøring. Ingen bilder denne gangen heller (!?), altfor flatt lys.

(08.01.2011) Over 3 MÅNEDER uten tur! Det var utrolig deilig å komme seg ut og få luft i nesen igjen. Føret var stort sett greit, veldig bra nederste halvdel, pakket i øvre del. Jeg brukte 1 time og 45 minutter opp, og det var tungt! Ingen bilder; hadde ikke med kamera (!) og forøvrig var det dårlig lys. Men det er nok av bilder fra de andre turene nedenfor her. Herfra kan det bare gå en vei!!

(08.02.2009) ENDELIG! Morsdag gikk til klassikeren Ausekaret, en passende lang og enkel tur. 1 time og 50 minutter opp må sies å være mer enn godkjent på første topptur på et år.  Det var perfekt trugeføre, noe som på den andre siden betyr ganske dårlig nedoverføre...

Det var stedvis ganske hardt og vanskelig å få tak med (de dårlige) stålkantene, men også relativt bra inni mellom. Melkesyren gjorde i tillegg sitt til at nedturen ble mer krevende enn oppturen, men alt i alt en super dag på tur!

(10.02.2007) Start ved Fausakrysset. Kaldt i starten, "nesten" påskevær etterhvert. Omtrent vindstille på toppen og fint og klart vær. Supert føre!! 

(08.01.2006) Start ved parkeringsplass ved Nysætervatnet (Fjellsæter, Sykkylven). Bikkjekaldt ved starten, bedre etter hvert. Nydelig vinterdag, tilnærmet pudderføre hele veien.