Randers topp (1414 moh)

ingressRanders er en klassiker som vi aldri blir lei av. Her har vi samlet turene dit.

(20.04.2012) Tur med jentene på toppturhelgen på Standalhytta. Fantastisk vær, varmt og vindstille helt til topps. Vi måtte gå 35 minutter fra bilene før vi traff snøen, like overfor der man ellers krysser elven. Ski til topps og ned igjen, solpåvirket øverst, fint på midten, litt skare nederst.

(18.03.2011) Litt grått og tåkete i dalen opp til Randers, men værmeldingen slo til og vi fikk sol ved Bladet. Selve Randers var avblåst og isete, så den fikk stå i fred for alle i dag. Nydelig snø!

(13.04.2009) Påskens kanskje fineste dag på Sunnmøre fikk Kristin "fri" og dro på tur til Randers.

Det ble en kjempefin fot-/skitur i sol og vindstille. Vi startet kl. 10 , men hadde allerede mange andre foran oss. Snøen har smeltet raskt siste dagene. Vi måtte opp til ca. 550 moh før vi traff snøen. Vi brukte 1 time og 20 min opp hit med rolig gange på gjørmete sti og gjennom småskog og einebusker. Resten av turen var det perfekt trugeføre. Vi gikk opp til Bladet først og tok lunsj her. Så tråklet vi oss opp siste bakken til topps på Randers. Helt vindstille! Her var vi vel etter ca. 4 timer på tur. Nedkjøringen var både bra og dårlig; både gjennomslagsføre og slush. Møre lår da vi kom ned til bilen igjen, det tar på å bære tung sekk så bratt så lenge. Atter en super dag på tur!

(24.03.2007) Nydelig dag på tur – opp og ned Inste Årsnesdalen. Lunsj ved Bladet før siste bakken til topps.

(2006) Start fra fonnvernet som går over veien etter Årsneset (parkering rett etter dette). Vi gikk opp Inste Årnesdalen, og kjørte samme vei ned. Wow!!

(28.05.2005) Start fra fonnvernet som går over veien etter Årsneset (parkering rett etter dette). Vi gikk opp Ytstenesdalen og kjørte ned i Inste Årsnesdalen. Rotet litt på veien opp, gikk for langt inn i dalen, og endte med å kravle opp en bratt renne innerst på høyresiden. Vi gikk bortom Bladet først før den siste bratte bakken mot toppen. Grått vær spolerte litt av utsikten. Føret var stort sett bra.