ingress(14.07.2009) Jeg dro ut på tur litt på måfå denne fine dagen; tenkte jeg skulle få inspirasjon underveis i bilen til Ørsta. Den løse planen var toppene på venstre side av Romedalen, men kartet lå igjen hjemme og det ga seg ikke selv hvor man kunne gå opp her. Jeg orket ikke safari i dag, så plan B ble til mens jeg nærmet meg Steinstøylen.

 

Over Steinstøylen reiser det seg et bratt horn; Hallehornet (913 moh). Fra hyttene går det en tydelig sti rett opp til Steinstøylskaret (720 moh) og jeg tok sikte på dette. Oppe i skaret åpner utsikten seg; Romedalstinden og Storkopptindane mot høyre, og etterhvert Molladalen rett frem. Jeg brukte ca. 40 min opp til skaret. Herfra snudde jeg mot venstre og tråklet meg opp på Hallehornet, ca. 20 min til. Fin utsikt alle veier; nedover Romedalen, til Vartdalsætra, Masdalskloven, Molladalen, Kolåstinden, og toppene på motsatt side av Romedalen, osv...

Fra Hallehornet ville jeg gå videre langs eggen opp til Middagshornet (1091 moh). Det går en litt utydelig og bratt sti ned fra Hallehornet i retning mot Middagshornet. Selve eggen opp er grei å gå, aldri noen "skumle" partier, bare kos. Tåken lå og stanget nede ved Vartdalsætra og opp mot Molladalen, og da jeg var halvveis kom den helt opp og fjernet all utsikt. Jeg begynte å lure på om det skulle bli en reprise av Dronningaturen forrige torsdag... Plutselig snublet jeg over varden på Middagshornet; turen fra Hallehornet gikk raskere enn jeg hadde trodd, brukte en liten time inkludert foto- og spisepauser. Tåken lettet også og det ble godt og varmt i solen. Retur ned normalveien til Middagshornet, men jeg skrådde nedover mot Romedalen et godt stykke over Barstadskaret. Fint å gå på gress og lyng. Jeg brukte halvannen time ned fra toppen til bilen. Romedalen er en veldig fin dal som fortjener mange flere besøk!