Molladalsskaret (980 moh)

ingress(04.02.2010) Nydelig dag, turmål og snø! Vi parkerte ved gården på Ytre Standal og ruslet opp til sæteren langs traktorveien. Derfra dreide vi oppover i åpent lende først, før vi tråklet oss opp skauen. Snøen var ganske løs, så det var tungt å gå hele veien opp.

Over skogen gikk vi mer eller mindre rett opp med Høgevatnet til venstre for oss og Grønetinden (1014 moh) rett i mot. Molladalsskaret ligger til venstre for denne. Plutselig var toppen av Molladalstindene der og vel oppe i skaret fikk vi lønn for strevet i form av utsikten over hele Molladalen. Vi brukte hele tre og en halv time opp hit... Svinetinden ligger til venstre for skaret, men fikk ligge i fred for oss i dag. Vi kommer tilbake når forholdene er bedre.

Turen ned var veldig veldig veldig bra!! Cool Fra sæteren og ned igjen til bilen er det absolutt ikke snowboardterreng, så det ble en del gåing for Kristin som klarte å bruke over en time totalt ned igjen. Dette nærmet seg jo en skikkelig heldagstur og det smakte ekstra godt med svele på fergen hjem.