Sylvkallen.gifTuren til Sylvkallen er i ferd med å bli en klassiker den også - og står ikke tilbake for naboene Kolåstind og Sætretindene.  

 

 

(13.04.2013) Tur med jentene fra toppturhelgen til Ålesund skiklubb, en blid og sprek gjeng! Været var supert og det var stort sett føret også.

(05.04.2010) Påskens eneste skikkelige tur på påskens kanskje fineste dag. Turen startet med båt fra Ålesund, innover Borgundfjorden, gjennom Vegsundet og inn Hjørundfjorden til Store Standal. Halv ett var vi klare for avgang mot Nøvedalen og Sylkallen.

Det var like greit med sein avgang slik at solen fikk ta skikkelig på snøen; ellers hadde nedkjøringen blitt rimelig hard. Nå fikk vi litt slush. Det har gått et kjemperas fra Fremste Kopphornet som dekker hele siden opp mot inngangen til Nøvedalen, så det var litt knotete å komme seg opp, men først oppe var det stuegulv til topps.

Vi var mange på tur og det ble tidlig sprekk i feltet, så det gikk litt seint oppover med litt venting osv. Lunsj før siste bakken til topps hvor vi var kl. 16... Omtrent skyfritt og nydelig utsikt som alltid.

Nedkjøringen var helt grei, vekslet mellom slush og hardpakket. Siste biten ned la vi endel mer til høyre i forhold til der vi kom opp, og unngikk omtrent hele skredet.

Sylvkallen.gif(25.03.2006) Start fra Standaldalen ved skilt mot Nøvedalen. Opp på kanten ved inngangen til dalen, så mer eller mindre rett oppover mot toppen, veien gir seg selv. En av turene på toppturhelgen til Aalesunds skiklub. Nydelig vær og føre!