Blåbretind (1476 moh)

Dette er en flott tur i flott landskap, både fra Fet i Sykkylven og Trandalen. Nedkjøringen til Fet er å foretrekke.

Blåbretind

 

 

 

 

 

 

(11.04.2010) Fellestur arrangert av Patchell Fjellsport (ÅST). Vi startet fra Fet i Sykkylven og gikk opp mot Trollkyrkjetindane (1233 moh). Derifra rundet vi sørøst mot Blåbretind. Dette er en skikkelig melkesjokoladetur!

(01.05.2009) Fra Trandal. På arbeidernes dag gikk toget vårt mot Blåbretind i Sykkylven. Vi fikk en ok dag med skiftende vær og et føre som må sies å synge på siste verset.

Vi tok 0950-fergen til Trandal fra Standal. Snøsmelting er kult når det kommer til å kjøre lengst mulig ; vi parkerte nedenfor den siste svingen før sæteren. Derfra var det et lite kvarter å gå til snøen. Det gikk greit oppover den første bratte bakken. Snøen var ganske fast, men hadde solen fått stå på hadde det nok blitt tyngre å gå. Vi passerte vannet på venstre side og tok så sikte på ryggen til høyre for selve toppen. Opp fra Riksheimdalen poppet det frem opptil flere andre skigåere, så det ble rett folksomt plutselig. Det så ganske plundrete ut å komme seg fra snøen og over på stein, så vi bestemte oss for å gå til toppen vestfor (til venstre) Blåbretind i stedet for. Det var ganske sidebratt bort dit, så Kristin ga seg vel halvveis, mens de andre gikk videre. Har vært der før!! De stod på toppen like før kl. 14. Så gjenstod bare returen, og den var ikke noe å skrive hjem om. Alle var enige om at dette ikke er noen spesielt god "topptur-topp", men en fin tur i flotte omgivelser likevel. Vi rakk 1525-fergen tilbake til Standal med god margin.

(11.03.2006) Start ved Fet i Sykkylven. Først på skogsvei, så av og til på sti i skogen opp i bunnen mellom Trollkyrkjetindane og Blåbretinden, over Ljøsabreen og til ”fortopp”. Nydelig vinterdag, veldig kaldt, fantastisk føre. Var dessverre ikke på toppen; vanskelige forhold og tiden gikk.