ingress(25.09.2010) Tjoho - nydelig helg i Urkedalen, skikkelig kinderegg; barnevakt, DET været og telting!

Lørdagsturen gikk til Råna; en tur vi har snakket om i flere år, men aldri fått ut fingeren til å få gått. Vi parkerte rett før Haukåssætra og fulgte skiltingen og stien mot Råna. Noen få hundre meter fra Haukåsryggen slo vi leir på den beste plassen vi kunne finne blant alle steinene, ca. på 400 moh.

Er Råna en lite besøkt topp? I alle fall var merkingen såpass dårlig/svak at vi bommet på stien opp, og gikk mye lenger oppe til venstre opp til bandet mellom Elsandtindene og Regndalstindane enn det som er vanlig. Ikke noe problem, men det var jo litt enklere å følge stien da vi gikk ned igjen.

Mye snø over ca. 900 moh. Ganske glatt noen steder, særlig langs svaene på eggen mot Regndalstindane. Da vi kom til hammeren som er cruxet, skjønte vi ikke at vi kunne omgå den på venstre siden, og knotet derfor endel for å komme forbi på høyre siden. Ekkelt med våte sva. På returen så vi fort hvor vi egentlig skulle ha gått, og da var det ikke noe problem.

Resten av turen var plankekjøring, særlig siste biten hvor snøen var rimelig fast å gå på. Utsikten er upåklagelig!! Vi brukte ca. tre timer opp. Ned igjen skled vi snøen som lå i Nordkopen, så det gikk ganske radig til teltet.