Urkedalstinden (1534 moh)

 ingress(26.09.2010) Søndagsturen gikk til den høyeste av Urkedalstindane - en topp med vanvittig bra utsikt! Vi rev leir og satte fra oss utstyr i "krysset" Nordkopen/Grøtdalen.Vi knotet oss opp Grøtdalen i bratt, vått og tett terreng, først på venstre side av elven, deretter på høyre.

Endelig ute av skauen holdt vi oppover mot venstre i tildels veldig løs ur. Travelt å gå i. Vi så bare en eneste varde på hele turen opp, og den stod langt nede like over tregrensen. Vi holdt langt oppe til venstre over noen sva og kom over på den brede ryggen opp mot toppen ca. på midten (av ryggen). Normalveien går langs  dalbunnen og svinger så opp denne ryggen.
Det var en del snø, både gammel og ny, særlig i toppen. Vi tråklet oss mot venstre under toppen for å finne beste veien opp. Litt klyving og vips så var varden der. Fantastisk utsikt over alt! To timer og 40 minutter opp.

Ned igjen gikk vi normalveien. Vi skled på snøen nesten helt ned til bandet mellom Urkedalstindane og Store Klovetinden/Grøtdalstinden. Under tregrensen fant vi også en bedre vei ned skogen enn vi hadde tatt opp (på høyre siden av elven ovenfra).