ingress(30.04.2011) Årets overgangstur fra Barstadsætra til Standaleidet ble et varmt eventyr.

 

Været kunne ikke vært bedre; det var t-skjortevær fra begynnelse til slutt. Vi satte skiene på rett etter kjettingen. I stedet for å gå vanlige veien opp i Molladalen, holdt vi til høyre før siste bakke og kom opp over Molladalsvannet mot Molladalsskaret. Pause her. Videre opp den bratte siden til Molladalsskaret og nydelig utsikt i alle retninger.

Derfra er det kort vei opp på Svinetinden (1125 moh). Nedkjøringen her er veldig fin, men det hjalp ikke når jeg hadde utstyrt meg med SKI denne dagen... Heller ikke snøen var særlig hjelpsom i dag; stort sett skikkelig luggeføre. Så jeg krysset meg nedover til det ikke var så bratt lenger, da skiftet jeg taktikk til noe som lignet ploging. Et par skikkelige saftige tryn (hvor jeg fylte buksen fra toppen og ned i skoene) og "vips" så var jeg nede, ca. 15-20 minutter etter de andre Cool (men jeg er først opp!!!)

Turen gikk så videre inn Litlekoppen. Her får man først Storkopptindane på høyre hånd, og deretter Romedalstinden. Innerst ligger Kvanndalskaret som er en bratt og ofte hard bakke som spytter deg ut like under Stretet som du må gjennom skal du til Kolåstinden. Der hadde ikke gnagsårene mine tenkt seg, så jeg og et par andre satte skituppene nedover Kvanndalen. Etter en noe hasardiøs forsering av småskog og åpne elver med smale og tynne snøbroer, hadde vi atter grus under beina. Totalt 6,5 timer på tur.