images(22.01.2012) Fra Fet i Sykkylven. Nydelig januarvær borget for en fin tur til Trollkyrkja; rekken av pinnakler og stein som jeg tidligere bare har passert på vei til Blåbretind.

Vi parkerte ved en hvit garasje/lagerbygning på Fet. Videre gikk vi rett frem gjennom husklyngen og holdt til venstre etter broen på traktorveien. Stien går på den markerte (fra veien) skogkledde ryggen opp til det som kalles Fetkollen (ca. 900-1000 moh). Skogen er sånn passe tett, det blir aldri skikkelig safari Smile Pause like under kollen hvor vi fikk tre og et halv minutt med sol... Januarlyset er flott; blått og rosa.

Planen var å gå helt opp på Trollkyrkja. Snøen var ikke helt stabil, så vi valgte å gå ganske langt opp dalen før vi skrådde opp under den av Trollkyrkjetindane som ligger til venstre (en pinnakel egentlig). De fleste satte fra seg ski under en markert hammer og fortsatte med stegjern over denne. Vi krysset under skaret mellom pinnakelen og midtre og kom inn i skaret mellom midtre og selve Trollkyrkja. Videre her til topps er det klyving, tildels utsatt. Noen kløv opp, mens husmoren syntes det var greit å se på.

Nedkjøringen var veldig bra, noe papp, men i skogen var det bare pudder Smile I skogen kan trikset være å holde til venstre for ryggen og kjøre ned til en traktorvei som går langs Fetvatnet.