ingress(19.04.2012) Nydelig dag for å prøve seg på insterenna ved Appelsinhaugen i Kvanndalen. Masse folk på tur oppover dalen, men alle skulle heldigvis på Kolåstinden så vi fikk være alene i rennen. På Nøre Sætretind deriomot, var vi absolutt ikke alene. Det var veldig varmt oppover Kvanndalen og insterenna er sørvestvendt, så det kan lønne seg å være tidlig ute. Det raser fra venstresiden av rennen, så vi holdt oss mot høyre opp. Ski på omtrent to tredjedeler opp, så på beina rett opp.

Man kommer opp rett til høyre for 1211-toppen og får utsikt mot Molladalstinder mot venstre, mot Kolåstinden og mot deler av veien videre til Nøre. Enkelt videre herfra til toppen. 

I skaret under selve toppen var det rundt 14-15 folkehøyskoleelever fra Nordfjord som skulle opp. De hadde lagt ut faste tau og siden dette så ut til å ta tid, så droppet vi selve toppen. Nedkjøringen til Fladalen var ok, noe luggeføre nedre halvdel. Kraftutbyggingen har gjort at veien som er laget presser skikjørere opp i siden der man egentlig ikke har lyst å være. Skogen er ganske tett her og snøen råtten, så det ble en kavete affære med brett. Anyway, vi kom oss ned på veien hvor vi prøvde å få haik opp igjen til Standalhytten, men niks og nei. Ingen var interessert i å ta på tre svette turgåere med en våt hund Wink 

Fantastisk dag på tur!