Sulafjellet(15.06.2012) Endelig fikk jeg til en rundtur på Sulafjellet (Sula kommune). Jeg kom ikke helt ytterst (det er jaggu langt!), men fikk dekket ganske mye av vidden. Nydelig terreng å gå i.

 

Jeg startet fra Eikrem og fulgte veien opp til Rollonhytta og videre derfra til Vardane. Jeg gikk videre til neste store varde og svingte så ned bratt mot høyre. Herfra tok jeg sikte på "toppen" ute til venstre; Sulebakkhorn. På veien ser man rett ned på fergeleiet på Sulesund.

Fra Sulebakkhorn tok jeg strake vegen tvers over Sulafjellet med Flesjehornet i sikte. Midt på var det noe myr, kan sikkert være noe bløtt å forsere etter regnvær. Flesjehornet er det nest siste før enden på fjellet. Herfra har man fin utsikt over Ålesund og øyene osv.

Nå hadde jeg ikke mer tid igjen, så jeg spiste mens jeg gikk tilbake, og denne gangen fulgte jeg sti langs nordkanten. Den bratte bakken opp igjen til Vardane kjentes i leggene! Fra Vardane og til bilen ble det lett jogg. Totalt var jeg på tur i fire timer og ti minutter, ca. fire timer av dette var effektiv gange.