Romedalstinden (1295 moh)

(19.01.2013) Nydelig og variert tur fra Melbøsætra i Barstaddalen. Stegjern omtrent hele veien i dag også.

Vi fulgte stien mot Molladalen. Etter det bratte skogpartiet etter myren, deler stien seg og vi gikk her mot høyre ned til elven. Vi krysset denne og gikk mot venstre for så å dreie bratt oppover. Det går en sti her, men den var ikke lett å se i dag til å begynne med. Vi krysset noen snø/isfelt som ligger over Storfossen før det flatet noe ut og vi kom inn på stien.

 

Vi holdt høyden og passerte under Svinetinden. Videre passerte vi utløpet til Sollivatnet som ligger under Storkopptindane. Vi kom noe høyt, og måtte derfor ned et stykke før vi kunne ta fatt på den siste bratte bakken opp til skaret mellom Storekopptindane og Romedalstinden. Her lå det mer snø og det var litt tungt å trakke seg opp her. I ettertid så vi at vi like gjerne kunne ha fulgt stien som går et stykke nedenfor, i stedet for å traversere så mye som vi gjorde.  

Vel oppe i skaret ble vi belønnet med en fantastisk utsikt også innover. Nydelig vinterlys. Vi snudde her, ca. 50 unna toppen. Det var knallhardt og det er ganske utsatt videre opp. Vi brukte 4 timer opp (det er ca. 4 km en vei). 

Ned igjen gikk vi litt lavere enn opp. I stedet for å gå samme veien tilbake, dreide vi nedover gressbakkene mot venstre slik at vi krysset elven like under slutten på myren (hvis man kommer fra p-plassen). Dette var mye mer behagelig enn å drive og knote i den sidebratte "stien" vi hadde gått opp.

Vi var ved bilen etter 7 timer, akkurat i det dagslyset begynte å svinne hen. Atter en nydelig dag på tur! 

(mange bilder... elg i solnedgang x 100) (ingen bildetekster, dessverre)