Urfjellet (1267 moh)

Urfjellet(10.02.2013) Tur til Urfjellet fra Velledalen i Sykkylven. Jeg har av en eller annen grunn tenkt på denne som en veldig lang tur, men det er det ikke. Derimot byr den på utfordrende skogsbauting og -kjøring.

Vi parkerte på kjettinglommen ca. mellom Hole og La i Velledalen. Her er det plass til rundt 8-9 biler, og i dag var det fullt. Vi gikk over jordet rett ovenfor, passerte låve på venstreside og gikk inn i skogen mot høyre. Her må man først over et nettinggjerde, før man kan ta fatt på den ganske tette skogen. De som la sporet er sikkert fra Sykkylven; det gikk mer eller mindre rett opp hele veien til topps... (jeg klager ikke, altså!).

Ute av skogen åpner det hele seg og vi befant oss mellom Lafjellet (til høyre) og Storfjellet. Her er det storslagen utsikt sørover. Videre opp mot venstre opp på en slags kolle, før siste bakken til topps. Siste biten er bratt, men effektiv. Totalt 3 timer opp, inkludert to spisepauser og litt venting.

På toppen får man tilsvarende utsikt nordover. Særlig Hammarsetttindane er flotte herfra.

Nydelig nedkjøring, i alle fall over skoggrensen. I skogen fant vi noen åpne partier, men nederst ble det mer utfordrende.