Skårasalen (1542 moh)

 En klassiker på Sunnmøre og kanskje også i Norge etter toppboken å dømme. Turen til Skårasalen fra Kvistad i Bondalen/Sæbø er en variert tur hvor nedkjøringen kan skje enten tilbake til start eller via Litle Skåradalen/Lisjedalen til Skår. Dersom du kjører ned til Skår kan det være en fordel å ha sjekket båtruten først...  Skårasalen - Marius Skaar

(11.04.2013) Ettermiddagstur etter jobbseminar på fine Sagafjord hotel i det nydelige været - hva mer kan man be om? Vi gikk t/r Kvistad. Gode forhold oppover, ca. 3 og en halv time inkludert rast. Vi var på toppen ca 1715 og hadde både den og den fantastiske utsikten for oss selv. Nedkjøring i varierende snøforhold; alt fra slush, til skare til løssnø (nederst).

 

 

(09.02.2013) For en tur! Kun tre spor i hele dalen fra en dag eller to siden. Vi var fire på tur men to fikk problem med vonde føtter og måtte snu litt før Kvistadsætra (466 moh) Jeg og Sam fortsatte opp til Årsetsætra (481 moh) og brukte omtrent en time hit. Fra setra og oppover mot Blåhornet (1120 moh) gikk det jevnt og fint og vi var raskt oppe i skaret hvor man kjører ned Litle Skåradalen til Skår. Det var vindstille, sol og fjærlett nysnø, hva mer kan man be om.