Jolgrøhornet (1253 moh)

Jolgrøhornet(10.03.2013) Forrige gang jeg prøvde meg på Jolgrøhornet, snakket vi oss vekk og endte på toppen ved siden av (Vadbotnhornet). Denne gangen var det ikke fullt så mye prating.

Til Jolgrøhornet kommer du ved å kjøre til Stordal (fra Ålesund, altså), kjøre gjennom Stordal, forbi avkjørslen til Overøye, opp bakkene, forbi Ekrelia og langrennstadionet og til gårdene på Stavseng. Vi fikk parkere øverst på den første gården (hyggelig grunneier). Herfra følger du traktorveien mot Stavsengsætra (det er skiltet mot sætra både nede ved hovedveien og oppe over gården). Etter noen svinger på traktorveien, går det fint an å ta strake veien opp gjennom småskogen. Ute av skogen skal man over et ganske flatt parti. Herfra ser man fjellet midt i mot. Litt ned, og så starter man på første flanken opp. Denne er et sted mellom 25 og kanskje 30 grader noen steder, så se det litt an; kanskje er det bedre å følge ryggen til venstre.

Uansett; det er alltid en bakke til... Vel oppe står man nemlig ikke på toppen, men på Vardebakkane (1099 moh). Herfra skal man ned og bort et stykke før siste 150 høydemetrene opp til toppen. Vi brukte ca. 3 timer opp inkludert en tyve minutters matpause på Vardebakkane.

På toppen var det folksomt i fineværet, vindstille og nydelig utsikt! Man ser overalt; Jakta, Slogen, Strandafjellet, Hjørundfjordfjell, Ørskogfjell, Storfjorden, fjorden inn til Hellesylt, Overøyefjell osv osv. Varden var til å klatre på/stå på. Nedkjøringen hadde vi ikke særlige forventninger til, men jammen fant vi ikke veldig fin snø likevel; på "skiers right" fra Vardebakkane og ned. Litt knøding over det flate partiet med snowboard, nydelig i skogen.