Jolgrøhornet

Til Jolgrøhornet kommer du ved å kjøre til Stordal (fra Ålesund, altså), kjøre gjennom Stordal, forbi avkjørslen til Overøye, opp bakkene, forbi Ekrelia og langrennstadionet og til gårdene på Stavseng.

Man kan parkere øverst på den første gåden - her har hyggelige grunneiere lagt til rette for parkering. Valgfri vippsbetaling. Man kan også stå på stor parkeringsplass ved hoppbakkene som er på venstre side av veien rett før gårdene. Herfra krysser man veien og kommer inn i skiløypene. 

(14.02.2021) Morsdag, Valentine og fastelavn på samme dag - vi "feiret" de to første med en tur til Jolgrøhornet. Nydelig vær, vindstille til vi kom på toppen. Vindpåvirket øverst, ganske bra ellers. Men veeeeldig oppkjørt og en og annen haifinne. Vi brukte 2,5 timer opp inkl. matpause.  

(10.03.2013) Forrige gang jeg prøvde meg på Jolgrøhornet, snakket vi oss vekk og endte på toppen ved siden av (Vadbotnhornet). Denne gangen var det ikke fullt så mye prating.

Vi fikk parkere øverst på den første gården (hyggelig grunneier). Herfra følger du traktorveien mot Stavsengsætra (det er skiltet mot sætra både nede ved hovedveien og oppe over gården). Etter noen svinger på traktorveien, går det fint an å ta strake veien opp gjennom småskogen. Ute av skogen skal man over et ganske flatt parti. Herfra ser man fjellet midt i mot. Litt ned, og så starter man på første flanken opp. Denne er et sted mellom 25 og kanskje 30 grader noen steder, så se det litt an; kanskje er det bedre å følge ryggen til venstre.

Uansett; det er alltid en bakke til... Vel oppe står man nemlig ikke på toppen, men på Vardebakkane (1099 moh). Herfra skal man ned og bort et stykke før siste 150 høydemetrene opp til toppen. Vi brukte ca. 3 timer opp inkludert en tyve minutters matpause på Vardebakkane.

På toppen var det folksomt i fineværet, vindstille og nydelig utsikt! Man ser overalt; Jakta, Slogen, Strandafjellet, Hjørundfjordfjell, Ørskogfjell, Storfjorden, fjorden inn til Hellesylt, Overøyefjell osv osv. Varden var til å klatre på/stå på. Nedkjøringen hadde vi ikke særlige forventninger til, men jammen fant vi ikke veldig fin snø likevel; på "skiers right" fra Vardebakkane og ned. Litt knøding over det flate partiet med snowboard, nydelig i skogen.