Fremste Blåhornet (1478 moh)

Fremste Blåhornet

Fin og trygg tur fra Strandadalen med koselig nedkjøring. Flott utsikt.

(31.01.2015) Massevandring den siste dagen i januar - skikkelig "fugleberg" på toppen. Deler av nedkjøringen var veldig bra, i skogen var det knallhardt og bare kjipt.

 

(17.03.2013) Fin og trygg tur til Fremste Blåhornet fra Strandadalen.Parkering på stor parkering ved grendahus på Fram-Fjørstad (betaling i postkasse på veggen "etter evne"). Turen startet med å klatre over gjerdet. Det er skiltet mot Fjørstaddalen. Følg skogen oppover på høyre side av et elvegjøl. Det tar rundt en halv time å komme ut av skogen hvor terrenget åpner seg og man skimter toppen bakerst. Heimfjørstadsætra består så langt jeg kunne se, av én gammel hytte. Fin utsikt herfra.

Videre "svinger" man noe mot venstre for å komme opp i dalen mellom Heimste (1336 moh) og Fremste Blåhornet. Toppen nås best fra høyrekanten (når man kommer oppover); her er det slakkere og man unngår å komme for langt ut på skavlen som ligger i østsiden av toppen (mot fjorden). På toppen står det ingen varde, men en mast med noe som ser ut som en værstasjon på (antenner, solcellepanel etc.). Det så ikke ut som om det var særlig lurt å bevege seg utenfor denne masten...

Flott utsikt!

Nedkjøringen var stort sett veldig bra. Det varierte mellom pakket snø og "løssnø" i hyggelig terreng, til og med i skogen var det ok å kjøre. Vi brukte jevne 2 t 40 min opp.