Kårdalstindane (1487 moh) via Blæja (1420 moh)

Kårdalstindane(13.10.2013) For en dag! For en tur!

Fremdeles helt salig, flere dager etter turen. Kårdalstindane burde være helt der oppe på folks "bucketlist" sammen med Slogen, Jønshornet osv. (og Galdhøpiggen for den saks skyld...).

Vi gikk fra Fivelstadhaugen, fra Villa Norangsdal. Vi parkerte ved hotellet og tok sikte på moreneryggen som går oppover midt i dalen. Det går en fin og behagelig sti her i småskogen, og etterhvert i delvis ur (T-merket).

Dagens første mål var Blæja; den ser man hele veien til høyre. På venstresiden har man Kviteggas ruvende nordvestside. T-merkingen forsvinner når man har kommet opp på det laveste punktet mellom Kvitegga og Blæja. Herfra må man finne enkleste vei i uren først opp til 1372-høyden og deretter videre til Blæja. Flott utsikt! Dagens første matpause her, etter ca. 2 timer 15 minutter på tur.

Men vi skulle videre. Kårdalstindane lokket. Vi fulgte eggen nedover et stykke til bandet mellom de to toppene, og deretter eggen opp på det flate platået til Kårdalstindane. Litt småklyving her og der. Vi kom opp på 1487-høyden og gikk derfra over hele platået til hovedvarden på motsatt side. Vi brukte vel rundt en time hit fra Blæja. Fantastisk utsikt! Ut Hjørundfjorden, Jakta, Slogen, Brekketind, Skruven, Jostedalsbreen med Lodalskåpa,  Skålatårnet (ja, faktisk selve tårnet), Kvitegga, Hornindalsrokken, Rokkekjerringa, Skårasalen, Saudehornet, Kolåstind, Høghornet over Tyssevatnet, osv osv... Solen steikte og det var vindstille.

Vi returnerte motstrebende... Tilbake gikk vi ikke over Blæja, men la ruten midt mellom Kvitegga og Blæja, og videre derfra samme vei vi kom opp.

En alldeles strålende dag!